Ni bistvo v knjigi – bistvo je v ZGODBI. V tem, kaj s svojo zgodbo sporočaš. Za kaj se zavzemaš. Ali bo zaradi tega svet za odtenek boljši? Ali s svojim sporočilom komu pomagaš? To so knjige, ki nas prepričajo. Zato vedno znova izpostavljamo naš slogan: “Zgodbe, ki si zaslužijo živeti večno.”

Tak lep primer je naša Alenka Čurin Janžekovič – s svojo življenjsko zgodbo podkrepi močno zavzemanje za uzakonitev evtanazije. Knjiga je le en do načinov, kako svojo zgodbo in s tem zavzemanje za dobro spremembo približa ljudem.

Ali pa Damijan Janžekovič – z zgodbo svojega otroštva prikaže pomembnost odkrivanja tabu tem nasilja “za štirimi stenami”. S študijem, s pisanjem, s predavanjem … povsod se zavzema za to, da pomaga žrtvam takega bolečega otroštva. Knjiga je le ena od poti, kako to počne.

Pa tudi Sabina Košmrl Kaučič – njena filozofija srčnega učitelja je v vsaki celici njenega telesa – tako živi, tako poučuje, tako inspirira mnoge okoli sebe. Knjiga je le ena pot, kako to filozofijo srčnega učitelja, “novodobne vzgoje in poučevanja” širi med ljudi.

Prav tako Marija Martinčič Bauman – s svojo zgodbo težke poti do svojih ljubih dveh otrok pomaga ostalim, ki se borijo z neplodnostjo in ki se soočajo z IVF postopki. S knjigo ali brez – že nešteto ljudem je pomagala z nasveti, z inspiracijo, s pogumom, z vero … Knjiga je le en od načinov, kako to počne.

In še bi lahko naštevali …

Zato na vsak dan zastavljena vprašanja: “Ali bo moja knjiga dobra?” raje vprašamo – kaj je tvoja zgodba, kaj sporočaš, kako s svojo filozofijo in izkušnjami ljudem pomagaš … Če je to močno, bo tudi knjiga močna.


Več nasvetov, kako izdati knjigo >>


Kako napisati knjigo in kako izdati knjigo pri založba 5ka