• Razumem vse, ki pravijo, da je življenje lepo. Ni le lepo – krasno je! Razumem pa tudi vse, ki pravijo, da je življenje trpljenje. A če ne bi bilo tega kontrasta, morda tudi ne bi bilo te knjige.

  • Kaj bi bila ljubezen brez metuljčkov, kaj dosežki brez truda in kaj življenje, če na koncu nimaš takih zgodb? To so zgodbe navihanosti in nespametnosti, zgodbe smeha in radosti, o katerih lahko razlagaš ob večerih ali jih nekoč nekdaj zapišeš v knjigo, da bi vsej mladini sporočil – uživajte življenje! Hitro, prehitro mine.

  • Življenje gre dalje. Ne čaka, da izjokamo žalost. Ne čaka, da se postavimo na noge. Ne izbira, ne pomiluje in ne tolaži. Preprosto – gre naprej.

  • Življenje je zanimiva reč. Čudežno pride, hitro odide. Drži te v nevednosti, kaj prinaša jutranji dan, kot bi te vsak korak sproti učilo, da živi tukaj in zdaj. Kar imaš, je ta trenutek, in moč, da iz njega povlečeš najlepše. Od preteklosti obujajmo le spomine, ki nas osrečujejo, za prihodnost pa se predajajmo milemu sanjarjenju, ki nam prikličejo nasmeške, a ne delajmo velikih načrtov, še manj pričakovanj. Bolj ko se oklepaš prihodnosti, več razočaranj te bo zadalo.  Zato živimo za ta dan, za ta trenutek. Zapojmo, zaplešimo, se nasmejmo in objemimo.

  • William Artur Ward: »Povprečen učitelj pove. Dober učitelj razloži. Odličen učitelj demonstrira (prikaže). Izjemen učitelj navdihuje.«

Več v knjigi SAM BOG NAJ JO BERE, Alenka Čurin Janžekovič >>

SAm bog naj jo bere - alenka čurin janžekovič