.

Petra Škarja, CAMINO - Od suženjstva do svobode

Ljubiteljica knjig, ki je ustanovila Založbo 5KA; PETRA ŠKARJA

.

Petra Škarja je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je najbolj poznano delo CAMINO – Od suženjstva do svobode, ki je bila v Sloveniji prodana že v več kot 8000 izvodih. Avtorske pravice enega svojega dela je prodala celo na Kitajsko. Piše tudi knjige uspešnih slovenskih podjetnikov: Franc Jager – Trgovine Jager, dr. Jure Knez – Dewesoft, Tanja Skaza, Smiljan Mori in drugi.

A ni le pisateljica, je tudi podjetnica. Pri svojih 19ih letih je se podala na samostojno podjetniško pot. Poleg svojega lastnega podjetja je soustanovila (in kasneje prodala) podjetje 500 podjetnic d.o.o., ki je organiziralo takrat največji dogodek za podjetnice v Sloveniji.

Zakaj Založba 5KA? Ker preprosto obožuje knjige in zgodbe, ki si zaslužijo živeti večno. Ker mnogi nepoznani slovenski avtorji niso imeli možnosti dati svojo zgodbo na police knjigarn, je iskala način, kako jih podpreti … In nastala je Založba 5KA – za slovenske avtorje.

P.s.: Je pa tudi tečka, ki zavrača knjige, ki niso v skladu z vrednotami založbe.

.

Dobre zgodbe so vedno rezultat ekipnega dela

.

.

Jon Kanjir

Urednik in vodja otroške literature. Če pišete pravljice – prepričajte Jona in prepričali ste vse.

.

Nina Mandelj

Skrbi za vse objave na socialnih omrežjih in v mailingih ter z lepimi zgodbami “pocrklja” knjižne črveke.

.

Neja Gozdnikar

Ureja administracijo, pakira in pošilja knjige, skrbi za naše avtorje, sprejema klice strank … Vse poštima.

Založba 5ka ekipa

.

Še mnogo vas …

Potem so seveda tu naši čudoviti avtorji in ilustratorji, oblikovalec Maurice Zalaznik, lektorica Ana Korošec, tiskarja Drago (Grafika 3000) in Matej (Belin), distributer Uroš z ekipo (Avrora) …

In vsi vi, ki berete knjige.

Podpiramo talentirane slovenske pisatelje, ki razumejo čarobnost knjige in moč zapisane besede.

Založba 5KA

Kako priti v stik z nami

Pišite: info@zalozba5ka.com
Pokličite: 040 415 615 (Petra)
Pridite na kavo: Gabrsko 12, Trbovlje

LJUBEZEN DO KNJIG

NAŠE TEMELJNE VREDNOTE

Knjiga ne sme biti zgolj papirnati izdelek s ceno na platnici. Knjiga je umetnost.

Kaj je čarobnejše od tega, da s samo 25 različnimi črkami iz bralca lahko izvabimo jok, smeh, ganjenost, strah, bolečino ali radost? Kaj je močneje od tega, da s kombinacijo 25 črk nekomu lahko spremeniš življenje? Mu daš upanje, ko ga najbolj potrebuje; mu vliješ vero, ko ta že skoraj usahne; mu daš nauke, ki mu spremenijo pogled na svet; mu poveš zgodbe, ki ga naredijo (še) boljšega človeka. To je čarobnost knjige.

Dokler pišemo, bo obstajala naša kultura. Dokler pišemo, obstajamo – večno.

  • ODGOVORNOST: Čutimo odgovornost do pisane besede, saj vplivamo na trg, čustva ljudi, spremembe, ki se dogajajo v bralcih in posledično v celotni skupnosti.

  • SKUPAJ V DOBREM IN SLABEM: Investiramo mi, investira avtor; dobimo mi, dobi avtor; izgubimo mi, izgubi tudi avtor; promoviramo mi, promovira tudi avtor; praznujemo mi, obvezno mora biti poleg tudi avtor …

  • BITI DOBER ČLOVEK: Malo se nasmejmo, lepo pozdravimo, poberimo papirček s tal, pohvalimo koga in širimo dobre zgodbe, podajmo roko prijatelju in ramo jokajočemu, spustimo ego in se zavedajmo, da nismo sami na tem svetu.

Se lahko pohvalimo?

Založba 5KA je prejela ZLATO priznanje GZS za inovacijo na regionalnem nivoju in SREBRNO priznanje GZS za inovacijo na nacionalnem nivoju.

Hvala za podporo

.

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO
ministrstvo za kulturo razpis