33

To ni še ena knjiga o Caminu

TOMAŽ MIHELIČ

.

33 dni – 33 poglavij. Osebnih, zabavnih, krutih, bedastih, predvsem pa povezujočih.

“Odšel sem sam. Na Camino. A vrnil sem se z družino. Izbrano.

33 je naša hišna številka. Imena stanovalcev na tem naslovu so izmišljena. Skoraj vsa. Doživljaji pač ne. So skupek presunljivih izpovedi, ovitih v rahločutnost dojemanja, in presvetljeni z radostjo življenja.

Ta knjiga je pot. In je dom. Je pot domov.

Dobrodošli! Le naprej. Ni vam treba sezuvati čevljev.”

Število strani: 284     Prva izdaja: Junij 2024     Vezava: Trde platnice

Redna cena: 25,00 €

.

.

3d tomaz mihelic 33 zalozba 5ka

Del od prodaje bomo namenili za pomoči potrebne v Afriki, ki jih Tomaž spodbuja s Humanitarno-umetniškim zavodom sestre Marlene.

Pokukajte v knjigo

.

V dobi, ko smo podvrženi splošnemu kritiziranju in pljuvanju vsepovprek iz čiste hudobije, me nagradijo s takšno gesto dobrote. Ljudje, za katere še pred mesecem nisem vedel, da obstajajo. Spoznali so me v najbolj pristni podobi. S podočnjaki, podbradkom, muhastega, vzhičenega. Mene, pravega. In zaupali moji presoji, koga spustiti bližje. V naš sklenjeni krog. Ni mi težko pisati o svojih napakah in pomanjkljivostih. Težje in nehvaležno je izpostavljati pohvale drugih. Tanka je meja med samovšečnostjo in samozavedanjem. Marsikaj se skriva v moji omari. Od ponošenih čevljev, obrabljenih suknjičev do luknjičastih nogavic. Okostnjaki pač ne. Na koncu poti, ko se ozremo na zapuščino, šteje le to, koliko trupel smo pustili za sabo.

Ne mislim se pretvarjati, da sem ubral najlažjo smer. Niti je ne želim objokovati, saj sem na razpotjih vedno sam izbiral, kam naprej. Ne, ker sem upal na uspeh, temveč zato, ker se nisem bal neuspeha. V svetu objestnega individualizma, ki hladnokrvno mori in nas ščuva, da sovražimo vse, česar ne razumemo, je sprenevedavo govoriti o upanju. Tega so že zdavnaj odplaknile reke krvi. In pohlep. Angažiranost in nepreračunljiva solidarnost sta gorivo strpne družbe. Zanjo se je vredno zavzemati. Molčanje je odlika slabičev. Glasilke so delikaten organ neslutnih razsežnosti. Dajejo nam glas, najbolj univerzalno orožje. Vsakdo ga ima. Sami se odločamo, kako ga bomo uporabili. Ga bomo povzdignili v imenu nemočnih, ki so jih nasilno utišali? Morda z njim spodbudili obupane, da je vredno poskusiti še enkrat? Se postavili zase? Ali zgolj zapeli. O ljubezni.

Tako kot smo z mojo izbrano družino. Nismo si rekli zbogom. Odrinili smo v naslednja zmagoslavja. Povezani z nevidno nepretrgano nitjo jih bomo odslej osvajali vsak zase. In se še naprej veselili drug za drugega.

Skoraj bi se pozabil zahvaliti. Slehernemu od njih, da so mi pomagali razplesti enigmo božanskosti. Camino je bil najboljši življenjski eksperiment. Okoli mene so sami bogovi in boginje. Vsak je tempelj zase. S skupno pomočjo smo odložili svoje neprebojne oklepe. Želimo čutiti. Vse. Debela koža je za slone.

Iz knjige 33 – To ni še ena knjiga o Caminu

Kdo je Tomaž Mihelič?

“Lahko ti podarim samo ljubezen …”

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3