CAMINO – Poklon Junakom 3. nadstropja

Anton Krepek

Zapisala: PETRA ŠKARJA

Knjiga je opis romarske poti CAMINO, kamor se je avtor Toni podal za zahvalo, ker je njun otrok prebolel raka in je eden od Junakov 3. nadstropja – knjiga je poklon vsem njim. Kljub težki preizkušnji pa zna Toni nasmejati, najti dobro in res uživati sleherni dan tega življenja. Zato je tudi v knjigo vnesel lahkotnost in humor.

Opis knjige:

“Da takoj razčistimo: Nisem hribolazec. Nisem športnik. Nisem niti pohodnik. Če bi kdaj dobil žulj, niti ne bi vedel, kaj naj z njim počnem. V življenju še nisem pral perila, pa tudi razen pečenih jajc si ne znam pripraviti hrane. Brez cigaret mi živeti ni, prav tako ne brez kave. No, vsaj kavo si znam skuhati. Še najraje s kavnim avtomatom.

Če poenostavim – sem čisti amater za športne podvige.

A odpravil sem se na Camino in prehodil 831 km hribovite pokrajine v 19 dneh. Ob močni motivaciji in s pravim razlogom se tudi na tako pot ozreš čez ramo z mislijo – mačji kašelj. Če kaj, sem imel pa dober razlog, neizmerno motivacijo in močan ‘zakaj’. Verjetno najmočnejši, kar ga oče lahko premore.”

Število strani: 272      Prva izdaja: julij 2023    Vezava: Mehka vezava z zavihki

Redna cena: 19,70 €

DECEMBRSKA AKCIJA: Ob naročilu knjige dobite luštno darilce – malo knjižico lepih misli; za upanje, pogum in nasmešek na obrazu.

.

anton krepek knjiga camino petra skarja

.

Del od prodaje namenjamo

Društvu Junaki 3. nadstropja

Knjiga za vse, ki kljub težkim preizkušnjam iščete dobro v svetu.

Petra Škarja

Poglejte v knjigo

Ne znam zares opisati, kaj mi je Camino dal. A dal mi je ogromno. Pomeni mi simboliko življenja in simboliko bivanja. Pot je nekako označena – včasih je lažja, drugič je težja. Pot je, ne moreš sam izbirati vseh hribov in ravnin. Lahko pa sam izbiraš, kako boš to dano pot prehodil – z nasmehom ali s pritoževanjem; sam ali v družbi; boš obupal ali vztrajal dalje.

Cilj je vreden truda. Občutki uspeha na koncu ti dajo vedeti, da je vredno vztrajati kljub vsem bolečinam. Vredno se je vedno znova premikati dalje.

Zagotovo je večja verjetnost ozdravitve, če ohranimo pozitiven pogled na svet. Nasmejmo se. Zapojmo. Zaplešimo. Pozabimo na nepotrebne skrbi. Bodimo hvaležni za vsako malenkost, ki nam je dana. Objemimo se. Pomagajmo si. Opazimo lepo cvetlico in sončni zahod. Spremljajmo prebujanje jutra in prve zelene lističe pomladi. Poglejmo otroka v oči in poslušajmo njegov glas. Zazrimo se v daljavo in zajemimo svežino novega dne.

Anton Krepek, CAMINO

Anton Krepek CAMINO knjiga

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Kdo je Anton Krepek?

Štajerc. ‘Kaj si ti nor’ mu je ena najpogosteje uporabljenih fraz. Zabaven, nasmejan, prijatelj mnogim … In s tako močno življenjsko zgodbo.

Tako težko pričakovani sin jima je pri petih letih zbolel za levkemijo. Leta bolnišničnih sten, piskanja naprav, trenutkov, ko sta že skoraj izgubila edinca … mu je spremenil pogled na svet, pogled na naše hitenje in hrepenenje po stvareh, ki v takih situacijah izgubijo ves pomen.

Sin je ozdravel! V zahvalo je Toni šel na Camino, ne da bi takrat vedel, da je že sam nosil v sebi skrivnega sopotnika – raka na pljučih. Pa tudi on ga je prebolel! Z nasmehom, humorjem, dobro voljo in podpori takrat že zdravega sina.

A potem je prišlo še eno presenečenje … Ki ga omeni tudi v knjigi.

Ne glede na vse preizkušnje gleda na svet z rožnatimi očali – opazi mak ob poti, nasmeh otroka, ne pozabi vsak dan objeti sina in ceniti sleherni dan tega življenja. Prav to je tudi sporočilnost knjige, ki se dotakne vsakogar.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Kdo je Petra Škarja, ki je zapisala knjigo?

Dolenjka. Ljubiteljica narave, potovanj in knjig. Rada jih bere, rada jih piše, rada jih preklada, rada jih samo gleda …

Je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je najbolj poznano njeno delo CAMINO – Od suženjstva do svobode. Zapisuje tudi zgodbe, ki jo impresionirajo ali se jo na kakršenkoli način dotaknejo. Tako je zapisala zgodbo AKROBATI – d. Jure Knez, FRANC JAGER – Trgovine Jager, SAM BOG NAJ JO BERE – Alenka Čurin Janžekovič in druge.

In tako je zapisala tudi zgodbo Tonija Krepka: CAMINO – Poklon Junakom 3. nadstropja. Ob pisanju se je tako smejala kot tudi jokala, zgodba jo je tako ganila kot tudi navdihnila.

“Ta knjiga je za vse, ki kljub težkim preizkušnjam iščete dobro v svetu.”

Več o Petri Škarja na: www.petraskarja.com

petra skarja zalozba 5ka katapult2
anton krepek knjiga camino petra skarja 5

Ostale knjige

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3