Moji IVF otroci

MARIJA MARTINČIČ BAUMAN

»Hvala, mami, za bratca,« mi je rekel nekega dne … Bila sem ganjena in neskončno hvaležna za dar materinstva.

Ta knjiga je za Vas, da Vam olajša soočanje z neplodnostjo. Popeljala vas bo skozi različne prakse in predloge, da se Vam naročje nekoč zapolni z majhnim bitjecem.

Srečno na tej poti!

Kazalo knjige >>

  • Število strani: 216
  • Prva izdaja: december 2020
  • Format: 13 x 18 cm
  • Vezava: Mehka vezava z zavihki

Redna cena: 21,00 €

Naročilo knjige

Mnenja o knjigi Moji IVF otroci

Povedali ste …

Knjiga oziroma vajina zgodba daje bralcu veliko priložnost, da se zazre vase, se poglobi v svojo bolečino in minljivost ter tako v sebi išče popolnost. Vsak na svoj način, vsak drugače, vendar skozi vašo zgodbo.

Moji občutki ob branju so se mešali in prepletali s prehodi, kot mavrica niza svoje barve, ki se brez meja mešajo in prelivajo iz ene v drugo barvo. Ob začetku knjige sem čutila nekaj navdušenja, vznemirjenja. Spodbujala me je tudi misel, da knjiga ni predebela, saj je čas tisti, kateremu včasih pustim, da kroji moje življenje in me priganja, pa čeprav bi si večkrat želela drugače.

Kot psihoterapevtka prejemam veliko takšnih in drugačnih življenjskih zgodb v dar, in prepričana sem bila, da moja kondicija vzdrži vsako, še tako težko preizkušnjo. Ker pa nas življenje tako rado preseneča, me tudi tokrat ni pustilo na cedilu. V meni so se ob branju odpirale rane, tekle so solze in doživela sem mavrico. Lahko bi rekla, da sem počasi odvijala tisto darilo, ki je bilo ob začetku branja tako lepo in predvsem skrbno zavito in prišla do bistva darila, to pa je dar življenja.

Irena Kuntarič Žibert, pth., spec. psihoterapije otrok in mladostnikov, Zavod Neva

Že dolgo me ni nobena knjiga tako sezula. Mogoče ker si mi draga, ker te neskončno spoštujem, mogoče je čas takšen … Kakorkoli – jokala sem od prve do zadnje strani.

Mirjana Grašič
Marija Martinčič Bauman - Moji IVF otroci - Kako prisluhniti

Kdo je Marija Martinčič Bauman?

Marija Martinčič Bauman je magistrica znanosti za državne in evropske študije, mediatorka, trenerka, svetovalka, protibolečinska refleksoterapevtka, refleksonaturopatinja, proučevalka ajurvede in tradicionalne kitajske medicine …

Zaljubljena je v naravo in v vse, kar je naravi podpirajočega. Nekateri ji pravijo idealistka, drugi perfekcionistka, spet tretji, da ima njen dan najmanj 48 ur, četrti, da je luč in mirovnica … Verjetno imajo vsi vsaj delno prav. Zagotovo pa je čisto prava prometejska vodnarka, človek napredka, emancipacije in pustolovščin, ki pripada vsem in tudi skrbi bolj za koristi družbe kot sebe.

»Cenim plemenite in delovne ljudi. In čisto zares verjamem, da vsak nosi luč v sebi.«

UVOD

Pokukajte v knjigo

»Imeti otroka?« Seveda. Saj to je nekako naravno, normalno, kaj ne? Saj jih ima skoraj vsakdo. Ja, skoraj …

A sama ne sodim med tiste srečnice, ki jim je to povsem preprosto. Pričakujoče čakaš dolge mesece in upaš, da se bo nekaj v tebi zganilo, pa se ne zgodi. Ne zanosiš. Začutiš prvo stisko. A je možno, da prav midva ne bi mogla imeti otrok? Ne, to ni mogoče … Seveda jih bova imela … Ko po nekaj letih še vedno gledaš prazno otroško sobo, se vate naseli nemir. Boriš se z željo na eni in bolečino na drugi strani. Ne bom nikoli v življenju slišala besede »mama«?

Ne, tega nisem želela sprejeti. Odločena sem bila, da bom storila prav vse, kar je v moji moči, da dobiva otroka. In s tem sem mislila res – vse.  Tako sem se podala na nekajletno pot preizkušenj ob diagnozi neplodnosti, soočanja z njo, pot spremljajočih bolečih sugestij okolice, morda celo obsojajočega ravnanja zaradi prepričanj cerkve … In hkrati zavestne odločitve, da svoje telo izpostavim za življenje otroka. Vse za otroka!

Ta pot je bila težka in dolga; mnogokrat prepletena s popolnoma izpraznjenimi zalogami moči in občutkom razčlovečenja …

Ko prehodiš tako pot, se v globini duše zaveš, kakšen čudež je rojstvo. Ko danes pogledam v oči najinih dveh sinov, me prevzame blaženost. Še toliko truda, še toliko časa, še toliko solz … Zagotovo je bilo vredno!

Odkrito priznam, da bi se danes postopkov lotila povsem drugače. Zato v tej knjigi ne pišem formule za uspeh. Teh je toliko, kot je nas samih. Lahko pa vam iz dna duše povem: »Vztrajajte! Izplača se!« Jaz sem s svojimi izkušnjami in znanjem tu za vas. Da upam in sanjam z vami, da vam pomagam, kakor pomagati znam.

Marija Martinčič Bauman - Moji IVF otroci - družina

Marija Martinčič Bauman z družino

Naročilo knjige MOJI IVF OTROCI