V moji koži

KATJA ŠKERLJ

.

“Knjigo sem napisala za mladostnike in vse, ki preživljajo najtežavnejše obdobje v svojem življenju – da si bodo všeč takšni, kot so.”

Katja je v rani mladosti dobila opekline tretje stopnje, ki pokrivajo 39-odstotkov njenega telesa in bodo z njo vse življenje. “A življenje je vredno živeti. Spoznala sem, da lepota ni odsev v ogledalu, ampak prava lepota prihaja iz naše notranjosti.”

Danes Katja s svojo zgodbo mladim sporoča, kako sprejemati svojo podobo, kako sprejeti sebe, kako ljubiti svoje telo.

Število strani: 132     Prva izdaja: oktober 2022    Vezava: Trde platnice

Redna cena: 23,00 €

DECEMBRSKA AKCIJA: Ob naročilu knjige dobite luštno darilce – malo knjižico lepih misli; za upanje, pogum in nasmešek na obrazu.

.

S knjigo V moji koži smo priča mešanici avtobiografske zgodbe, spominov in dokumentarne literature, ki nas na vsakem koraku opominja na človeškost. Opominja nas na našo nepopolnost, ki nas dela drugačne, edinstvene in neponovljive. Ravno zavedanje slednje, drugačnosti, nas spodbuja in hrabri, da se postavimo v tujo kožo in sprejmemo odstopanja od nam poznanega. Le razumevanje omogoča sprejetje in le sprejetje vodi v ljubezen, s katero dosegamo smoter vseh smotrov – srečo.

Tina Pegan

Pokukajte v knjigo

V življenju se zgodijo trenutki, ko skleneš sprejeti napačno odločitev in se ob nepravem času znajdeš na nepravem kraju. V takšnem trenutku sem se znašla tudi sama in njegov odsev me bo spremljal do konca življenja. Tudi če bi ga želela pozabiti, ga ne morem.

Kot bi bilo včeraj, se spomnim četrtka, štirinajstega novembra 1991. Stara sem bila 11 let. V pozni jeseni je bilo še mogoče dobiti kostanj in tisti trenutek sem si ga močno zaželela, saj ga enostavno obožujem. Še vedno. Ura je kazala približno petnajst minut do tretje ure nesrečnega popoldneva. Nedolžno, kot ničkolikokrat prej, sem zakurila ogenj v peči na drva, da bo zapekel moj kostanj. A ta neučakanost … Le kako bi lahko kostanj hitreje dobro zapekla? Odprla sem plastenko z alkoholom … Plastenko sem zlila na ogenj, da bo bolj gorelo, ta pa je potegnila ogenj in … Bum! Spomin je zabrisal rezek pok in rožnato-moder plamen, ki je začel pred očmi švigati sem ter tja. Ni trajalo dolgo, ko sem ga začutila na sebi. V strahu in paniki sem začela mahati z rokami, da bi se ga otresla. Plamena mi ni uspelo zmanjšati. Objel je moje telo in nič ni kazalo na to, da ga bo izpustil. V kuhinji sem stala kot goreča bakla.

Zdelo se je kot večnost, preden je do mene pritekla sestra in z odejo začela gasiti ognjene zobe, ki so se mi zagrizli v kožo. Moje telo in moje življenje je rešila pred vročimi dotiki ognja, za kar ji bom večno hvaležna.

Po sestrinih krikih na pomoč je v kuhinjo prihitel še oče. Poln upanja, da bo vse dobro, in poln strahu pred nemočjo, da bi lahko karkoli storil, da se to ne bi zgodilo, me je dvignil in v naročju odnesel v avto. Do bolnišnice je peljal stric, oče pa je sedel z mano na zadnjih sedežih. Solze so mu vedno znova polnile oči in močile lica, jaz pa sem ga želela na vsak način potolažiti. Želela sem ga prepričati, da sem v redu. Da bo vse dobro. A ob pogledu na svoje dlani, na katerih se je koža čudno premikala, kot bi bila slabo prilepljena, tudi sama nisem bila prepričana, da je vse v redu.

Redna cena:

23.00€

katja skerlj v moji kozi knjiga

Vsak dan je darilo, zato spoštujmo dar, ki nam je bil položen v zibelko. Kadar vam je hudo, stisnite zobe in malo potrpite, kadar pa vam je lepo, uživajte v darovih življenja in preprosto bodite.

Katja Škerlj, V moji koži

Kdo je Katja Škerlj

Katja Škerlj (1980) je po izobrazbi diplomirana ekonomistka.

Življenje je v rani mladosti postavilo pred njo težko preizkušnjo, a je opekline sprejela kot svoj modni dodatek.

Knjigo je napisala, da bi ljudem dala misliti in da bi se sprejeli takšni, kot so, ker je na svetu preveč ljudi, ki niso zadovoljni s sabo, in to je velika škoda. Svet bi bil veliko lepši, če bi se vsi sprejeli takšni, kot so.

V prostem času zelo rada bere, gre na koncerte in v gledališče.

.

katja skerlj v moji kozi knjiga 2

.

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3