1. Če hočete nekaj doseči, morate vedeti, kaj to sploh je. Dobro premislite o tem. Vzemite si čas. Dneve ali pa tudi tedne. Za kaj si boste prizadevali, k čemu boste stremeli, kaj bi radi dosegli, kaj bi radi postali? Doseči morate popolno jasnost o tem, kaj so vaši cilji, tudi če nimate niti najmanjšega pojma o tem, kako jih boste dosegli. To je ključnega pomena. Brez jasne predstave o tem, kaj hočete, ne smete dalje.

2. V mislih si ustvarite mentalno podobo tega, kako bi radi živeli. Sklenite trdno odločitev, da se boste oklepali te vizije, vse dokler je ne uresničite. Ker veste, da jo boste uresničili, četudi vam še ni jasno, kako.

3. Ker možgani delujejo na podlagi podob, morate začeti s konkretno podobo tega, kar si želite. Morate VIDETI svoj cilj. Dobesedno. Zato si ustvarite tablo vizij. Narišite si, kaj bi radi imeli. Najdite fotografije krajev, kamor bi radi potovali. Ustvarite si podobo tega, kaj bi radi postali. Tablo vizij si postavite nekam, kjer jo boste lahko čim večkrat videli. Še več, napravite nekaj kopij table in jih razporedite po stanovanju. Naj bodo prva stvar, ki jo vidite zjutraj, in zadnja, preden zaspite. Tako se boste programirali v spanju. Vaša podzavest bo poskrbela, da se te podobe uresničijo.

4. Čim večkrat na dan, zagotovo pa zgodaj zjutraj in zvečer pred spanjem, zavestno razmišljajte o stvareh, ki si jih želite. Dosezite stanje, ko si neko stvar zamišljate tako dobro in tako podrobno, da bi se je lahko dotaknili. Vse si predstavljajte tako živo in tako doživeto, kot da to že imate. Svoj podzavestni um boste sčasoma prepričali, da vse to dejansko že imate in da je to realnost. Ker resničnosti tega ne more preveriti, saj nima svojih receptorjev, bo slej ko prej to vašo predstavo »kupil« in vas obdaril z načrtom, kako jo v fizičnem svetu doseči. Želeni predmeti se bodo začeli pojavljati v vašem življenju.

5. Na navadne lističe papirja večkrat na dan lastnoročno napišite stvari, ki jih (zaenkrat samo še v mislih) imate. Napišete lahko na primer: Tako sem vesel in hvaležen, da zdaj vsak mesec zaslužim 10.000 evrov. Ali pa: Moje življenje je sedaj, ko sem našel partnerja svojih sanj, tako bogato. Zelo hvaležen sem za to. Karkoli. Ko to pišete, se na novo programirate, z vztrajnim ponavljanjem pa to vtisnete v podzavest. Želite namreč, da obtiči v vaši glavi, zato prebirajte na glas, da se slišite. Ko sami sebe slišite to govoriti, le še dodatno utrdite podobo iz misli.

6. Bodite darežljivi s tem, kar imate. Četudi nimate denarja na pretek, ga dajajte (ukaniti morate svoj podzavestni um). Ustvarite si torej občutek, da ga imate toliko, da ga lahko delite. Ustvarite občutek obilja denarja, ljubezni, pozitivnosti. Obilja, ki ga imate toliko, da ga lahko delite. Šele ko boste dosegli zavest o tem, da dajete, boste lahko začeli prejemati.

7. Zavestno se prisilite, da razmišljate o pozitivnih stvareh. Ne smete obtičati v energiji negativne vibracije. Dokler ne spravite negativnosti iz sebe, ne boste mogli prejemati česarkoli drugega. Zato dajte vse negativnosti iz sebe! Ne zadržujte slabih stvari v sebi.

8. Poskrbite za ugodno okolico. Družite se z enakomislečimi ljudmi. Nekdo, ki že ima to, po čemer hrepenite, vas bo navdajal z upanjem in energijo. Občudovali ga boste, uživali boste v njegovi prisotnosti, saj če je uspelo njemu, bo tudi vam! Zato ste lahko hvaležni zanj.

9. Pišite zahvalni dnevnik in izražajte hvaležnost. Skušajte vsak dan najti stvari, za katere ste lahko hvaležni, in o tem pišite. V obliki urejenega seznama ali pa prostega spisa, kot vam ustreza. Postavili boste temelje za novo živčno arhitekturo v možganih. Vsa hvaležnost, vsa pozitivnost, vse to bo vedno bolj pronicalo v vašo podzavest. Na ta način jo boste predrugačili in reprogramirali tako, kot boste vi hoteli. Zgolj tako bo lahko delala za vas.

10. Ko se neka stvar ponovi že tolikokrat, jo preprosto kupimo. Zato moramo s seboj nositi podobo tega, kar si želimo, in jo neskončno ponavljati. Lahko imamo lističe z opisanim ciljem, ki jih venomer prebiramo. Počasi se bo vse okoli nas začelo spreminjati, ker želena podoba pronica v našo podzavest. Ta pa, kot sedaj že dobro vemo, vodi vsa naša dejanja in vse naše reakcije (zavestne in podzavestne).

12. Vstopite v prihodnost. Pišite o tem, kakšni ste na cilju. Kaj čutite, kakšni so občutki? Komu se zahvaljujete za to? Kakšen vonj ima ta nova usnjena jakna? Kako zarohni vaš sanjski avto, ko pohodite stopalko za plin? Kakšni so občutki? Vendar ne pišite v prihodnjem času, ampak v sedanjem. Prepričati se morate, da želeno stvar že imate. Vsaj 10-krat na dan pišite o tem. Na roke. Tako se programirate. S konstantnim ponavljanjem se mora nova podoba vtisniti v vašo podzavest. Kadar imate čas (in tudi ko ga nimate), pišite in nato vse zapisano berite. Poslušajte se.

13. Vsake toliko naj se vam prav lepo jebe za vse skupaj. Vsaj malo. Vsaj vsake toliko.

Iz knjige UČBENIK USPEHA >>

ucbenik uspeha dejan krajlah knjiga (2)