Moji ivf otroci

Premislite, ali živite zdravo, ali ste v dobri kondiciji, telesni in duhovni. Danes se zavedam, da jaz nisem bila dobro pripravljena. Ne da bi se dovolj ozrla vase, sem zgolj sprejela vse, kar mi je bilo rečeno. Ko nič ni obrodilo sadov, sem v sebi kopičila stisko, strah in žalost.

Pojdite k psihologu, k duhovniku, zaupniku, specialistu. Zaupajte se mu. Ne sprejemajte vse krivde nase in ne iščite vzrokov v vsaki malenkosti svojega otroštva. Ne obtožujte svojih staršev in tudi ne sebe.

Moji ivf otroci

Ne bodite grobi do sebe, svojega telesa. Ne zaničujte ga, saj je to edino, ki vam je bilo dano. Pazite nanj in ga spoštujte, spoštujte svoje življenje. Ne predajajte se žalosti, obupu. Razvedrite se, skušajte biti srečni. Ne imejte za cilj svoje ljubezni otroka. Negujte ljubezen v sebi in iz sebe. Okrepite odnos s partnerjem, uživajte v njegovi družbi. Pojdite v naravo in opazujte čudeže življenja v njej.

Dihajte! Bolezen ne živi v telesu, ki ima dovolj kisika. Vdihnite svobodo, zapojte si, razveseljujte svoje srce. Povejte mu, da ga cenite, da ga imate radi. Ampak to tudi verjemite! Naučite se zdravega humorja in ga uporabite vedno, ko vas bodo drugi izzvali.

 


Imeti otroka? Seveda! Kaj pa če ne morem?


 

Iz knjige Moji IVF otroci, Marija Martinčič Bauman >>