Iščete ideje za darilo? Ali vaša sestra, punca, prijateljica ali druga znanka v kratkem pričakuje otroka, ali pa že veselo ziba, pa ne veste, kaj bi ji podarili za darilo ob tej posebni priložnosti? Če ste v škripcih glede idej, vam bodo naslednji predlogi prišli še kako prav.

Nekateri predlogi za darilo so unikatni in osebni ter tako zahtevajo malo več priprave in planiranja vnaprej. Vaš vložek truda bo vsekakor poplačan, saj boste lahko podarili resnično personalizirano darilo in osrečili ljubljeno osebo. Če vam teče voda v grlo in se čas obdarovanja bliskovito bliža, vi pa imate še ogromno drugih obveznosti, morda nimate časa za tako ekstra načrte ampak rabite nekaj bolj “na hitro”. Vseeno imamo rešitev za vas tudi v takem primeru. Nekatera od daril lahko ustvarite sami, druga lahko naročite v Sloveniji danes in so že v parih dneh na naslovu (priporočamo, da se pred naročilom pozanimate, koliko časa traja dostava darila na dom, pa tudi možnost darilnega pakiranja in osebne voščilnice, če se obdarovanja oziroma praznovanja ne boste mogli udeležiti).

Darila, ki smo jih uvrstili v izbor top 5, so raznolika, unikatna, osebna, personalizirana ali na drug način posebna, tako da bodo zagotovo vsaki mladi mamici narisala nasmeh na obraz in ji dala občutek, da ste se zanjo zares potrudili in veste, kaj ji v tem pomembnem obdobju pride prav. Če pa želite zadeti res v polno, priporočamo kombinacijo spodaj naštetih idej, darilo pa pospremite z voščilom, ki ga izdelate in napišete sami. To bo dalo darilu resnično osebno noto.

1. Dojenčkov dnevnik

Novopečeni mamici podarite že narejen dojenčkov dnevnik, ali pa dizajnirajte in ustvarite svojega, da bo darilo še bolj posebno. Novopečena starša bosta lahko tako na enem mestu zabeležila pomembne mejnike v prvem letu dojenčkovega življenja, naredila odtise stopal in dlani za kasnejšo primerjavo ali prilepila vanj nekaj prvih otrokovih las. To je čudovito darilo tudi za novorojenčka, saj bo dnevknik z veseljem prebiral tudi sam, ko bo starejši.

ideja za darilo – dojenčkov dnevnik

2. Knjigo PRVO LETO MAMA, v kateri bo našla razumevanje in čustveno oporo

Resnična knjiga o prvem letu materinstva. Je čudovito darilo za bodoče mamice. 

Avtorica je v njej popisala veliko lepih trenutkov, ki jih doživi novopečena mati, pa tudi tiste težke in temne, ki pogosto ostanejo zamolčani. Biti mama je hkrati lepo in zahtevno. Mama se včasih počuti, kot da lebdi na krilih svoje materinske ljubezni in da zmore vse, včasih pa pade globoko v najtemnejše dele svoje psihe, iz katerih le stežka najde pot nazaj. Kako si lahko pomaga, da ohrani sebe in obenem ljubi svojega otroka – tudi o tem govori ta knjiga.

“Z Nikom sem šla prvič ven deset dni po porodu. Dala sem ga v lupinico in ga odnesla na klop ob Ljubljanico. Bil je lep spomladanski dan. Z Markom sva sedela v tišini, Nik je ravno zadremal. Vrbe so se nežno zibale v vetru. Nedaleč stran je neki moški racam v reko metal kruh. Vse je bilo nekako isto kot prej. Pa vendar za naju popolnoma drugače.”

Lepe misli iz knjige Prvo leto mama >>

Ideja za darilo - knjiga Prvo leto mama

ideja za darilo – knjiga

3. »Števec« starosti ali drug modni dodatek za Instagram

Iščete darilo za novopečeno mamico, ki veliko da na instagram objave? Podarite ji nekaj, s čimer bo lahko na estetski način dokumentirala in objavljala, kako mala kepica raste in se razvija. Morda vam je pred kratkim v oči padel kak srčkan humoren modni dodatek za dojenčke? Kaj pa lepa odejica s številkami od 1 do 12, zraven pa priložite okvirček, ki označi trenutno starost dojenčka na fotografiji? Za bolj poenostavljen in kreativen pristop si lahko omislite tudi majhno estetsko tablo in nekaj krede.

ideja za darilo - modni dodatek za popolno instagram objavo

ideja za darilo – modni dodatek za popolno instagram objavo

4. Doma narejena voščilnica in kupončki za varstvo

Večini novopečenih staršev je najlepše slišati frazo “Malega z veseljem vzamem za par ur, da se lahko naspiš in spočiješ.” Morda lahko voščilnici priložite nekaj doma narejenih kupončkov za varstvo, da jih lahko koristijo pri vas, ko je sila. ;)

ideja za darilo - kupon za varstvo

ideja za darilo – kupon za varstvo

5. Kupon za profesionalno družinsko fotografiranje

Še ena ideja za čudovito darilo ob prihodu novega dojenčka: Novopečeni družini lahko podarite kupon za profesionalno fotografiranje, da bodo okrasili svoje stene z ljubeznijo in si ta poseben čas za vedno zapomnili.

ideja za darilo - profesionalno fotografiranje

ideja za darilo – profesionalno fotografiranje

Upamo, da smo vam s svojimi predlogi olajšali obdarovanje in vam dali nekaj čudovitih idej za darila, ki jih boste lahko realizirali in tako osrečili novopečeno mamo. Predvsem pa je pomembno, da ji date vedeti, da se v času te nove in naporne preizkušnje lahko zanese na vas in da ji boste stali ob strani.

Prispevek pripravila: Jana Klinkon