PRAKTIČNO UČENJE

Dejan Krajlah

Doživljajte učenje manj naporno, hitreje in učinkoviteje. Tako boste z levo roko opravili vsak izpit.

Zakaj bi se učili učenja? Ker lahko imate od tega čisto konkretno korist. Čeprav pojme kot so učenje, znanje in preverjanje znanja, na prvo žogo vedno povežemo s šolo in formalnimi institucijami izobraževanja nasploh, je učenje vse več kot to. Res je, učimo se, ker se moramo, na primer v šoli, ampak tudi zato, ker le tako lahko dosežemo kaj povsem uporabnega (dobimo vozniško dovoljenje, se naučimo plesati, kvačkati ali igrati na glasbeni instrument) ali kako drugače koristnega.

Učenje je v resnici nekaj, česar se lotevamo vedno znova, le da se tega sploh ne zavedamo ali tako ne pojmujemo. Torej imamo opravka z nečim, kar vse življenje tako ali drugače počnemo (se učimo), ne vemo pa, ali to počnemo prav. Obstaja namreč možnost, da to počnemo povsem narobe.

Če imamo torej možnost, da neko opravilo, v našem primeru učenje, opravimo lažje, hitreje, z manj truda in boljšim izplenom, potem skoraj ni razloga, da tega ne bi uporabili. Na katerem koli področju. Zato se je smiselno poučiti o učenju. In zato je smiselno prebrati to knjigo.

Strani: 130      Prva izdaja: marec 2021     Vezava: Mehka vezava z zavihki

Redna cena: 21,00 €

.

.

knjiga prakticno ucenje dejan krajlah manjsa

Učenje je temeljni način pridobivanja novega znanja. Študenti in vsi drugi, ki se moramo stalno učiti, premalo pozornosti posvečamo metodam učenja, s katerimi bi izboljšali svoje dosežke. Knjiga PRAKTIČNO UČENJE na zelo razumljiv in nazoren način zapolni to nišo. Poleg opisovanja multisenzornega učenja, različnih tehnik učenja, vloge čustev in podzavesti pri učenju, je knjiga tudi motivacijsko orodje in priročnik, s pomočjo katerega bomo izboljšali učinke učenja. Še posebej je dopadljivo poglavje o učenju brez zavedanja, da se učimo. Knjigo priporočam vsem, ki želijo učinkovito dosegati karkoli v svojem življenju.

Prof. dr. Iztok Prezelj, Prodekan za raziskovalno dejavnost, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

Lepe misli iz knjige

Trditi, da je znanost samo za znanstvenike, bi bilo enako zgrešeno, kot če bi trdili, da je umetnost samo za umetnike.

Učenje je v resnici nekaj, česar se lotevamo vedno znova, le da se tega sploh ne zavedamo ali ne pojmujemo tako. Kaj naj se učimo, nam v šoli povedo, kako, pa ne.

Proč z idejo, da imamo slab spomin, da si stvari težko zapomnimo ali da se nikdar ničesar ne bomo naučili. Kajti če menimo, da nečesa ne zmoremo, naša podzavest to še prehitro lahko razume kot ukaz in bo storila vse, da ga izvrši.

Bolj se nam bo vtisnilo v spomin nekaj, o čemer smo nekaj časa intenzivno razmišljali, kot nekaj, o čemer smo le brali.

Pri učenju je snov smiselno zastaviti tako, da ključni del obdelamo na začetku in na koncu. Vmes naj bodo manj zahtevni deli. Tako bomo od učenja kar največ odnesli. Nobeno naključje ni, da so govori TED omejeni na 18 minut. Šolske ure pa na 45. Tu nekje vmes gre iskati idealni čas za osredotočeno učenje. Potem naj sledi odmor.

Življenje je preveč resna stvar, da bi ga prepustili usodi, sreči, zvezdam, naključju in podobnim stvarem onkraj našega dosega.

Naše današnje stanje je le odmev naših odločitev iz preteklosti, naših akcij, naših misli, naših početij torej, ravno tako kot bodo naše današnje aktivnosti vplivale na to, kje bomo v prihodnosti. Tako preprosto je to.

Albert Einstein je nekoč dejal, da bi, če bi mu dali eno uro, da reši svet, 59 minut razmišljal o problemu in le eno minuto o rešitvi.

O avtorju

Dejan Krajlah je avtor knjige UČBENIK USPEHA, avtor kratkih zgodb in romantičnih kriminalk.

Po izobrazbi je politolog, a je tudi nekdanji policist, kriminalist, svetovni popotnik, mirovnik, praktik borilnih veščin in ustanovitelj Centra za uporabne veščine.

Njegov knjižni prvenec First Mission Paris je zasedel prvo mesto na lestvici knjižnih uspešnic na Amazonu.

dejan krajlah

.

Praktično učenje dejan krajlah

.

Ostale knjige

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3