Pred časom je pri naši založbi izšla knjiga, namenjena vsem tistim, ki ste malo drugačni, izstopate iz povprečja in ste pogosto nerazumljeni.

Vizionarji. Geniji. Posebneži. Morda za koga čudni ali vsaj nenavadni. Tisti, ki vas povsem ustaljene in povprečne poti ne zanimajo. Ker ravno to so ljudje, ki na koncu pustijo močan pečat na tem svetu.

Za vas smo zbrali nekaj motivacijskih misli, ki so zapisane v knjigi:

Če hočem spremeniti podjetje, moram spremeniti sebe. Če sam nisi srečen, ne moreš osrečevati drugih. Sploh pa ne moreš ustvariti podjetja, kjer bodo ljudje srečni.

Le kaj je narod brez kulture, kaj človek brez korenin.

Od toliko ljudi, s katerimi sem delal, so me nekateri seveda tudi razočarali. To lahko vsak stori le enkrat. Vendar zaradi takšnih ne smeš izgubiti vere v dobroto in ljubezen.

Ključ dobrega vodenja je, da spodbujaš zaposlene, da se izboljšajo na področjih, na katerih so dobri, da bodo postali odlični. Vse preveč vodij se zaplete v to, da poskuša ljudi naučiti tistega, v čemer so šibki. Če se še tako trudijo, bodo vedno le povprečni. Zato pri ljudeh vedno išči področja, kjer so najmočnejši, in tisto naj delajo. Tako boš imela ekipo izjemnih, ne povprečnih.


Kaj so me naučili menihi v Burmi?


Lahko si izbereš življenje jadralnega letalca – predvidljivo, umirjeno, varno. Lepo pluješ z vetrom. Nič hudega se ti ne more zgoditi. Zna pa biti včasih malo dolgočasno. Ali pa imaš bolj akrobatsko življenje – nevarno, ne veš, kam te bo odpeljalo, dostikrat hodiš po robu, veliko tvegaš, stalno moraš biti na preži in v pripravljenosti … Ampak, ali veš, kako noro uživaška je takšna vožnja?!

Vsak dan je unikaten, neponovljiv in ga je treba izkoristiti. Zjutraj je treba narediti načrt, zvečer se je treba uleči k počitku z mislijo, da je bil današnji dan res poseben.

Tudi v največjih krizah lahko najdeš odlične priložnosti.

Vse najboljše zgodbe, najboljši produkti in največji uspehi so vedno rezultat trdega dela – in veliko zabave. Lahko vam obljubimo, da se bomo še naprej zabavali ob tem, kar delamo najbolje – merilne instrumente.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Več o knjigi AKROBATI (dr. Jure Knez), avtorice Petra Škarja, TUKAJ.

 

akrobati