damijan janžekovič

 

Pravijo, da življenje ni potica.

Vsak od nas bije svoje življenjske bitke in marsikdo pride do točke, ko enostavno ne vidi več izhoda. V točki, ko izčrpamo vse nam znane možnosti, pogosto pademo v vlogo žrtve, kar je seveda popolnoma človeško, a žal neproduktivno. V tem neprijetnem, a domačem stanju, lahko vztrajamo vrsto let, iščemo krivce in izgovore, a s tem svojih okoliščin žal ne spremenimo.

Lahko pa odločimo narediti drugače in svojo bitko osmislimo. Ta pristop je izbral tudi Damijan Janžekovič, avtor knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Izgubljeno otroštvo

Damijan je imel težko otroštvo ob agresivni mami, oropan lahkotnega otroštva ljubezni in sprejetosti. Ob podpori prijateljev in vere je našel moč, da se je zgradil v srečnega in stabilnega fanta, ki živi lepo življenje, polno smeha, uspehov in zadovoljstva.

Ko boš naslednjič iskal izgovore in se smilil sam sebi, si poglej spodnji govor!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 


Ali je možno, da starši sovražijo svojega otroka?


Ljudje vedno potrebujemo zgodbe, v katerih junak potuje proti cilju, na poti srečuje različne ovire in težave, na koncu pa kljub temu cilj osvoji. Vsi se namreč vedno znova znajdemo v položajih, kjer se zdi, da je pot naprej nemogoča in da je cilj postal nedosegljiv, zato potrebujemo zgodbe, ki nas spomnijo, da ni poti brez težav, vendar je vsaka težava premagljiva, če najdemo pravi način. To sporočilo dobi še dodatno žlahtnost, kadar vemo, da je zgodba resnična.

Knjiga pred nami prinaša takšno zgodbo – naj njeno sporočilo opogumi vse nas, ki se bomo na svoji poti prej ali slej spet znašli pred kakšno oviro.

p. Primož Jakop, župnik v župniji Ljubljana Dravlje

 

Video & Foto: TEDx TALKS

izgubljeno otroštvo