Piše: Maja Buzakovič

Življenje je kot plezalna stena. Lahko bo izjemno strma ali pa bo položnejša. Morda bo imela vrsto različnih previsov, ovir in celo nevarnih odsekov. Na nekaterih predelih bo lahko celo spolzka ali ledena. Ponekod bodo kamenje in skale drveli po pobočju.

A vendar mora prav vsak med nami preplezati svojo steno sam, s svojim naporom, z lastnim potom, pri tem dihati s svojimi pljuči in uporabiti lastne kline, vrvi ter ostalo opremo, ki jo imamo na razpolago. Morda bomo na trenutke izjemno utrujeni, ranljivi in izčrpani. Tu in tam bomo morda prepričani, da nam ne bo uspelo, saj gori kar ne bo videti konca. A vendar bomo morali kljub temu paziti, da ne omahnemo v globino in se vseskozi povzpenjati navzgor ter premagovati številne ovire. Prav gotovo bomo kdaj ob kateri omagali in morali poskusiti večkrat. Pa vendarle bomo čez to prišli, saj nam ne preostane drugega, če ne želimo obviseti sredi stene. Morali se bomo potruditi sami, uporabiti lastno moč in možgane.

Kako nam bo to uspelo, je odvisno od naše pripravljenosti. Zato vlagajte vase, v vaš um, zmogljivosti in krepost. Ne pozabite na vaše zdravje, vitalnost in ohranjanje duševne stabilnosti, moči ter radosti. To, kar položimo »v paket« je zelo pomembno, to kar smo, kako »delamo na sebi«, je odraz tega, kakršni nato postanemo in tudi, kako dobri bomo pri premagovanju ovir in preizkušenj v življenju. Skrb zase je ključna, da v življenju lahko dosežemo, kar smo si zastavili in pri tem ne izgubimo upanja ter predvsem zaupanja vase in v svoje zmogljivosti ter v to, da nam lahko uspe.

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

Maja BuzakovičPiše: Maja Buzakovič

Nasmejana knjigoljubka, ki rada »sanja na veliko«. Navdušena nad življenjskimi modrostmi, iskanjem smisla in izpopolnitve. Prijateljica z naravo, sprehodi, raziskovanjem okolice in potovanji. Zagovornica dobrih medsebojnih odnosov, sodelovanja, povezanosti in prijateljskih vezi. Navdihnjena nad močjo volje, poguma in sledenjem svojim sanjam. Pisateljica po duši in avtorica prihajajoče knjige O čem pa vi sanjate?