Manja Tancer je profesorica in popotnica, ki ljubi življenje tudi takrat, ko se znajde v najbolj norih, težkih, nenavadnih situacijah in si drzne strahu pogledati v oči ter pogumno zakoraka naprej. Je tudi avtorica nove pesniške zbirke Moje misli … v tvoje srce >>, ki sta jo ustvarili skupaj z dijakinjo Anejo Založnik.


Manja: “Moja pot ustvarjanja  od zapisa na papir do knjige je bila spontana. Pišem, ko so misli težke in takrat, ko je v njih toliko veselja, da ne gre drugače, kot da ga izlijem  na papir … pisanje je zame terapija, užitek, svoboda … skozi moje pisanje dihajo moje izkušnje, odnosi, skrbi, radost, žalost, hrepenenje, sreča, veselje, vprašanja … skozi pisanje lahko preberete moje življenje … ali pa prepoznate svojega.

Vsa ta čustva sem prepoznala tudi v slikah  dijakinje Aneje. Njeno ustvarjanje na platno se je v mojih mislih zlilo s pesmimi, ki jih pišem in predlagala sem ji, da skupaj ustvariva knjigo, se ob tem druživa, ne samo pri predmetu, ki ga poučujem, ampak, da ustvarjava tudi zunaj učilnice, se dopolnjujeva ter učiva druga od druge.

V procesu izdaje knjige Moje misli … v tvoje srce >> sem imela ves čas v mislih najin nasmeh, veselje, ponos, ko bova držali v roki najino knjigo, ki ne bo osrečila samo naju, ampak kasneje še druge dijake.”

Zaslužek od prodaje knjig bo namenjen za razvoj potencialov v dijakih, da lahko razvijejo svojo idejo, svoj produkt.

Sporočilnost  knjige?

“Kako lepe, plemenite zgodbe se lahko rodijo, ko združimo moči in ustvarjamo iz ljubezni. Še posebej je sporočilnost namenjena učiteljem, da si drznejo pokazati svoje talente, ki niso vezani samo na predmet, ki ga poučujejo, da spodbudijo dijaka k ustvarjanju, prepoznajo v njem talent in skupaj z njim ustvarijo nekaj podobnega, kot sva midve z Anejo.”

Že poznate knjigo Moje misli … v tvoje srce >>?

MOJE MISLI V TVOJE SRCE - manja tancer in aneja zaloznik jausnik