MOJE MISLI … V TVOJE SRCE

MANJA TANCER in ANEJA ZALOŽNIK JAUŠNIK

.

Pesniška zbirka s čudovitimi slikami.

Dve ženski. Dve ustvarjalki. Dve različni generaciji. Dve različni poziciji. Dva različna pogleda – skozi besedo in skozi sliko. In ena knjiga, ki sije od energije povezovanja in izražanja umetniškega duha.

Knjiga, ki nas navdahne ob misli, kakšne stvaritve nas čakajo, ko začnemo sodelovati in se dopolnjevati. To sta dokazali Aneja in Manja, dijakinja in profesorica, ki se preko besede in slik dotikata naših src.

Zbirko pesmi in ilustracij so podprli: Občina Ruše, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše in Osnovna šola Janka Glazerja Ruše. Hvala!

Redna cena: 14,70 €

DECEMBRSKA AKCIJA: Ob naročilu knjige dobite luštno darilce – malo knjižico lepih misli; za upanje, pogum in nasmešek na obrazu.

.

.

Pokukajte v knjigo

Zakaj?

.

Aneja Založnik Jaušnik – dijakinja Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Manja Tancer – profesorica na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše. Obe pa umetnici, ustvarjalki, ki preko besede in slike v ljudeh prebujata najgloblja čustva. Dokazali sta, kaj čudovitega se lahko ustvari, ko sodelujemo, se podpiramo in skupaj ustvarjamo.

“Misli na papirju ti božajo dušo, ko padaš po skalnatem pobočju, se izgubiš v temačnem gozdu, utopiš v oceanu čustev hrepenenja in strasti … Misli na papirju so svetla luč na koncu tunela, ko si rečeš: pa daj, vztrajaj. Ta luč je namenjena tebi, da se spremeniš, uvidiš, kaj delaš narobe, spregledaš, kdo si in kaj si želiš, in si rečeš: pojdi po začrtani poti in ljubi, samo ljubi življenje in občutke v njem … Ker vse to smo vsi mi, skupek teh čustev, doživetij, mi smo celostni in izpolnjeni le takrat, ko smo sposobni vse to doživeti, sebe sprejeti, čutiti in ljubiti hkrati.

Pesniška zbirka, ki je pred vami, je poklon in hvaležnost vsem mojim, ki jih globoko spoštujem, saj so me skozi leta iz kamenčka zbrusili v diamant, ki danes poskuša v vsakem posamezniku odkriti edinstvenost. Poskušajte si predstavljati življenje, kjer bi imel vsakdo med nami priložnost, da bi ga kdo vzpodbudil, da postane edinstvena osebnost. Dragi moji bralci … vzpodbujajte se, iščite edinstvenost v drugem in mu jo pomagajte razviti.” Manja Tancer

“Ne vem, kam pelje ta pot, niti ne vem, kam me bo popeljalo življenje. Vem le to, da živimo tukaj in zdaj. Slikam in rišem, že odkar pomnim … in rekla bi, da to predstavlja velik del mene. Pred časom mi je razredničarka predstavila idejo, da bi skupaj ustvarili pesniško zbirko. Ideja me je seveda fascinirala in rekla sem si, zakaj pa ne! Z dopolnjevanjem misli in ilustracij različnih stilov, od risbe do slike, je nastal plod najine domišljije, prav ta, ki ga zdaj držite v rokah in prebirate. Z besedami in potezami, izlitimi na papir, upam, da se vas vsaj malo dotakneva. S to knjigo vstopam v svet nečesa zame novega, še neodkritega in z malo sreče si želim, da to ni zadnja knjiga, na kateri je na prvi platnici moje ime.” Aneja Založnik Jaušnik

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3