Začnite delati spremembe ZDAJ

TOMAŽ MLEKUŽ

Vaša zavestna in svobodna pot do zdravja in zdravih odnosov.

Vsakdo izmed nas se včasih znajde v težkih preizkušnjah na področju zdravja ali odnosov. Včasih kar oboje. Nekateri iz tega zrastejo močnejši in boljši, drugim se življenje sesuva …

V knjigi avtor na osnovi lastnih preizkušenj prikaže možne poti do osebne preobrazbe in opiše možnosti reševanja težav z zdravjem in odnosi. Podaja praktične in uporabne napotke, ki lahko pomagajo vsakomur, da težke preizkušnje omili, se hitreje pobere in postane še boljši človek.

Število strani: 184     Prva izdaja: Maj 2023     Vezava: Mehke platnice z zavihki

Redna cena: 19,70 €

zacnite delati spremembe zdaj tomaz mlekuz png (1)

Pokukajte v knjigo

Uspešneje kot sledimo svojim sanjam, uspešneje kot se naučimo poslušati svoje srce in svoje telo ter izvajati spremembe v življenju, bolj živimo svoje in manj tuje življenje. Postanimo brezskrbni in delajmo stvari, ki nas veselijo, ne glede na to, kaj si bodo o nas mislili drugi. Nenazadnje je življenje, ki ga živimo, naše in ne njihovo.

Naredimo večkrat nekaj prvič. Naj nas občasne rane in razočaranja ne odvrnejo od tega, da bi ljubili sebe in druge. Vse, kar se dogaja na naši poti, so namreč življenjske lekcije, ki so nam namenjene, da zorimo in rastemo v svoji življenjski modrosti.

Ne glede na naš status in položaj naj bo naš odnos do življenja takšen, kot da živimo najlepše sanje in najboljšo zgodbo svojega življenja. Bodimo ljubeznivi in sočutni do vseh ter bodimo hvaležni za vse dobrine in vse priložnosti, ki so nam dane v našem življenju. Na tem svetu namreč ni nič samoumevno. Ne glede na izzive, ki nam jih na pot prinaša življenje, živimo življenje. Bodimo veseli, nasmejani in ne odlašajmo s spremembami, če v sebi začutimo tisti notranji klic, ki nam daje vedeti, da nekaj ni v skladu z našim notranjim mirom.

Ljudje smo socialna bitja. Čutimo potrebo po bližini drugega bitja, zato ne zatirajmo tega nagona v sebi in svoji duši privoščimo bližino drugih. Smo bitja, ki so bila v vsej svoji zgodovini vedno povezana z naravo. Narava s svojimi osnovnimi elementi (zemlja, zrak, voda in ogenj) je bila in je še vedno naše naravno okolje in mesto, kjer smo se kot človeška bitja realizirali. Vedno bo tukaj za nas, zato jo spoštujmo. Negujmo ta odnos in postanimo prijatelji z naravo, z vsemi njenimi danostmi, ki jih lahko zaužijemo na svoji življenjski poti. Bodimo povezani z zemljo. Hodimo bosi, kadar imamo to priložnost. Občudujmo pojave, ki nam jih vsak dan ponuja narava. Kot nekoč, ko smo bili otroci, ponovno osvojimo veščino čudenja nad vsem, kar se nam dogaja v življenju. To nam bo prineslo veliko veselja in radosti.

Cenimo vsak trenutek, ki nam je podarjen, in bodimo hvaležni za vse, kar imamo in doživljamo. Preprosto uživajmo življenje.

To knjigo posvečam vsem, ki ste se, tako kot jaz, v toku svojih življenjskih izzivov ujeli v začarani krog vsakodnevne rutine in pozabili, kako je imeti se rad in živeti življenje. Že majhna sprememba lahko naredi veliko razliko in vse spremeni.

Tomaž Mlekuž

Kdo je Tomaž Mlekuž?

Tomaž Mlekuž se je rodil 28. februarja 1963 v Kopru. Svoja otroška in najstniška leta je preživljal v ljubečem okolju svoje družine, študij pa zaključil z nazivom univerzitetni diplomirani ekonomist. Življenje ga je pripeljalo v zakon, iz katerega sta se mu rodila dva prekrasna otroka. Ko je doživel prve težke preizkušnje na področju zdravja, je začel raziskovati področja čustev, duhovnosti, prehrane in različnih drugih praks, ki so ga skozi njegove lastne izkušnje pripeljale do spoznanj, opisanih v tej knjigi. Iz svojih težav se je rešil s spremembami, ki jih je vpeljal v svoje življenje. Zavedanje, namera, spremembe, ljubezen in sočutje pa so po njegovem mnenju ključni dejavniki, ki jih je treba vključiti v naše življenje.

S knjigo Začnite delati spremembe ZDAJ, ki je bila izdana tudi v angleški izdaji in podprta s strani Raymonda Aarona (New York Times bestselling avtor), želi z vami deliti svoje izkušnje.

Sedaj živi življenje.

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3