MESTO ČUSTEV

Veronika Frece

Ilustrirala: Dona Pratnekar

PRAVLJICA ZA HČERKE in VNUKINJE

Zgodba govori o deklici, ki se odpravi spoznavat čustva v prav posebno mesto. S pomočjo te slikanice lahko otroku predstavimo različna čustva, njihov pomen ter pomembnost izražanja in soočenja z njimi.

Število strani: 28      Prva izdaja: oktober 2023     Vezava: Trde platnice

Redna cena: 19,50 €

.

mesto custev veronika frece
veronika frece mesto custev mnenja
veronika frece mesto cistev pravljica mnenje

Tole je mesto, ki v tebi živi.
Včasih cel kaos v njem lahko se ti zdi.
Iz vseh mestnih hišk čustva hitijo!
Včasih boš srečna, hvaležna, vesela.
Včasih boš žalostna, včasih nemirna.
Spet drugič boš jezna in besna rjevela,
včasih zaljubljene pesmi boš pela,
drugič ponosno se boš vrtela.
Vas ta čustva v življenju boš občutila,
iz njih se vsakič boš kaj novega naučila.

Iz pravljice Mesto čustev, Veronika Frece

Pokukajte v pravljico

Veš, otrok moj, to so čustva, ki v tebi živijo.
Včasih so budna, drugič pa spijo.
Ko preplavljajo te različni trenutki,
to, kar čutiš, to so občutki.

Iz pravljice Mesto čustev

O AVTORICI Veroniki Frece

Veronika Frece je mlada mamica skoraj 2-letni deklici Viti, z življenjskimi izkušnjami, ki so mnogim prihranjene.

“V lanskem letu, le nekaj tednov po porodu, sva z Vito povsem nepričakovano v enem samem trenutku ostali sami. V neurju vseh možnih čustev sem z njo v naročju v najtežjem obdobju svojega življenja začela pisati tole res čudovito otroško knjigo z naslovom Mesto čustev. Govori o deklici, ki se z mamico odpravi v mesto, v katerem v vsaki hiški živi svoje čustvo. Knjiga je napisana v rimah, s čudovitimi ilustracijami, v pomoč staršem pri razlagi čustev otroku, pri pogovoru o pomembnosti izražanja in soočanja s čustvi, otroku pa je lahko v veliko pomoč pri razumevanju le-teh.

Res sem ponosna na tale izdelek. In mislim, da bo to vsak, ki bo knjigo prijel v roke, lahko začutil.

Vsaka beseda v njej je napisana z Vito v mojem naročju. Zanjo. Pa malo tudi zame. In za vse vaše otroke.

Dokaz, da tudi najtemnejši časi, ki se nas v življenju dotaknejo, lahko ustvarijo lepe in čutne zgodbe.

Vsi mi vozimo skozi življenje, po različnih poteh, ampak mimo mesta čustev se pa ne ‘pelje’ nihče. Vsi gremo skozi.

To ni le običajna pravljica, ki jo lahko najdete na policah knjigarn, ampak je zgodba z globjim pomenom, ki lahko vašemu otroku odpre veliko okno v svet čustev na njemu razumljiv način.”

Veronika Frece, mesto Custev pravljica (1)

Ostale knjige

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3