Piše: Maja Buzakovič

Veliko ljudi živi v zmoti in kar tako čaka, da jim bo nekaj padlo z neba ali, da se bodo nekega dne nenadoma zbudili v lepše jutro ali celo sanjarijo o tem, kako bo nekdo drug opravil nekaj namesto njih, jim uresničil, kar si želijo. Vendar, kot pravijo stari, a izrazito modri reki – »brez nič ne bo nič« in »brez muje se še čevelj ne obuje«, saj je »vsak svoje sreče kovač«. Ne moremo čakati na druge, na pravi čas, na priložnost, ki se nami bo nenadoma ponudila, temveč jo moramo znati poiskati sami.

Ste opazili, da se v današnjem času ljudje ne znajo več za nekaj zares potruditi? Raje uporabijo čas za to, da najdejo vse možne izgovore, tisoč in en način, da bi se nečemu izognili ali kaj opravili v rekordnem času, na hitro, kar tako »z levo roko« in bi se tega čim prej znebili. Nikomur se ne ljubi vložiti vsaj tisti kanček časa več. Še pri lastnih sanjah je tako. Samo prelagamo jih na jutri, kot da se bomo nekoč zbudili v boljše jutro, ko se nam bodo sanje uresničile, kar tako. Če se ne bomo potrudili, se to prav gotovo ne bo zgodilo.

Moramo poiskati čas, vložiti trud in šele nato lahko pričakujemo rezultate. A vendarle bo večina prej tarnala, da nima časa kot da bi ga poskušala poiskati, nadomestiti tisto eno uro ukrivljanja hrbtenice na kavču, z nečim koristnim. Prej bodo rekli: »Ne ljubi se mi,« kot da bi se končno odložili telefon iz rok, prenehali z utrujanjem zabuhlih oči in naredili vsaj tisti prvi korak k nekemu cilju.

Pomislite, ozrite se nazaj v čas, preštejte ure, ki ste jih zapravili za nepomembne dejavnosti, ure, ki ste jih namenili nepotrebnemu »lenarjenju«, čas, ki bi ga lahko vložili v to, da bi dosegli vse tisto, kar vam doslej, prav na račun teh ur, ni uspelo. Bi lahko sedaj živeli drugačno, boljše življenje, če bi tiste ure namenili uresničitvi vaših sanj, ciljev? Povsem možno. Torej, poskrbite, da boste čez nekaj časa, ko boste ponovno brskali po spominih iz svoje preteklosti, dejali, da sedaj ne bi spremenili tistih ur v kaj drugega, saj so bile izkoriščene na prav popoln način, ki vas je pripeljal tja, kamor ste vselej želeli priti.

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

Maja BuzakovičPiše: Maja Buzakovič

Nasmejana knjigoljubka, ki rada »sanja na veliko«. Navdušena nad življenjskimi modrostmi, iskanjem smisla in izpopolnitve. Prijateljica z naravo, sprehodi, raziskovanjem okolice in potovanji. Zagovornica dobrih medsebojnih odnosov, sodelovanja, povezanosti in prijateljskih vezi. Navdihnjena nad močjo volje, poguma in sledenjem svojim sanjam. Pisateljica po duši in avtorica prihajajoče knjige O čem pa vi sanjate?