Rožice rastejo v dežju

BARBARA LAVRIČ

.

POBARVANKA Z ZGODBICO

Te zanima, kaj je najlepša čarovnija deževnega dne?

Potem pokukaj v pobarvanko in ob besedilu pobarvaj svoj dan.

Število strani: 20    Prva izdaja: September 2023     Vezava: Mehke platnice

Redna cena: 6,90 €

.

.

rozice rastejo v dezju barbara pobarvanka

Vreme je kot dan – vedno dobro. Če je dober, je že sam po sebi dober. Takrat se z njim veselimo. Če je slab, pa se iz njega nekaj naučimo ter ga sami naredimo dobrega in tudi zabavnega. Tako kot vreme.

Iz pobarvanke Rožice rastejo v dežju

Kdo je Barbara Lavrič?

Kot majhna deklica sem sanjala o tem, kako bom nekoč kreirala modna oblačila za ženske. Moji zvezki v šoli so bili bolj porisani kot popisani. Risala sem ženska oblačila in risbe morja, planin, živali. Pot življenja me je odnesla na srednjo zdravstveno šolo. Po končani srednji šoli in dveh letih dela v zdravstvu sem se zaposlila v vrtcu.

Delo z otroci me je od nekdaj veselilo, saj se v njihovi družbi in njihovem svetu zelo dobro počutim. So iskreni, direktni in polni idej. Med porodniško s hčerko Zojo sem začutila, da je čas za nekaj novega. Ko sem ravno dobila pogodbo za nedoločen čas, sem dala čez noč odpoved. Nisem vedela, kaj in kako se lotiti nove ideje. A kupila sem šivalni stroj in odšla do svoje mame, da mi pokaže, kako vtakneš sukanec v šivanko, saj je šivanje bilo zame “španska vas”.

In tako se je pričelo moje ustvarjanje oblačil za otroke, dojenčke, novorojenčke. Ko je hči spala, sem preživljala čas za šivalnim strojem, se učila, šivala, parala in spet šivala. Moji začetki so se pričeli s šivalnim strojem na pručki v kopalnici, saj smo živeli v garsonjeri. Kasneje se nam je pridružila še hči Zala. Ko sem ju opazovala, sem čutila, kako posebna so ta majhna bitja, koliko vprašanj imajo. Na otroke sem vedno gledala spoštljivo in z zavedanjem, da so zelo modra bitja, kljub temu, da so še majhni.

Nekega večera me je prijelo, da vzamem list papirja in napišem zgodbo o miškah, takšnih majhnih, kot sta moji pupi. In svinčnik je kar tekel po papirju. Nastala je zgodba z močnim sporočilom za otroke in starše. Kako je pomembno, da v vsakem dogodku, v vsaki situaciji v življenju znamo najti nekaj dobrega, četudi v tistem trenutku ne izgleda svetlo. Saj tudi rožice na travnikih rasteju v dežju. Tako kot mi ljudje. Naše zavedanje se dvigne vsakič, ko pride temen oblak, in na koncu, ko pogledamo nazaj, vidimo, v kakšna zavestna bitja smo zrasli v temnih oblakih. A na koncu vedno posije zlato sonce, pa še čudovito mavrico lahko ozremo, ko se dež in sonce združita.

Ilustracije Sofije Polak iz knjige Rožice rastejo v dežju sem uporabila tudi za oblačila novorojenčkov, dojenčkov in večjih otrok, saj vsakemu izdelku, vsaki stvari v življenju sami dodamo energijo. Z miškami iz Rožic so oblačila za otroke v pozitivni energiji, polni ljubezni, katera je pri otrocih še kako pomembna.

Sama se ukvarjam tudi z raziskovanjem življenja, odnosov, modrostjo življenja. Na te teme prirejam tudi delavnice za odrasle in otroke. Saj se mi zdi zelo pomembno, da se zavedamo, da smo prišli na ta svet z namenom osebne rasti, ki temelji na modrosti in katero lahko v neki meri prenesemo na svoje otroke s svojim zgledom in tudi skozi prijetne zgodbe navihanih mišk, ki z radostjo in igrivostjo plujejo skozi modrosti življenja.

pobarvanka barbara lavric rozice rastejo v dezju 33 (1)

Pokukajte v pobarvanko

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3