Glede na to, da ste kliknili na povezavo in pristali na tem zapisu, lahko z veliko zanesljivostjo sklepamo, da ste oseba, ki branje knjig uvršča visoko na seznam prostočasnih dejavnosti. Srčno dobrodošli v družbi podobno mislečih.

V primeru, da prebiranje literature lahko uvrstite med svoje delovne naloge, vas vabimo, da zaprete oči, naredite dolg vdih in izdih ter se v mislih zahvalite življenju, da tako lepo dela z vami. V kolikor boste v prihodnosti razmišljali o spremembi karierne poti, pa se le spomnite na nas. Vrsta kandidatov je zagotovo nekajkrat daljša od tistih, ki jih dnevno spremljamo v aktualnih statistikah.  :)

Vdih. Izdih.
Čista 5KA!

___

DOBRA NOVICA

Za vse nas imamo dobro novico. Živeli bomo skoraj dve leti dlje!

Brez skrbi, niste pristali na strani kakšnega novodobnega on-line vedeževanja. Čeprav radi beremo, žal ne znamo brati prihodnosti. Sodeč po raziskavi, ki je bila objavljena v Social Science & Medicine, naj bi le ljudje, ki vsaj pol ure na dan posvetijo branju, v povprečju živeli kar 23 mesecev dlje.

Kako izdati knjigo

Le kaj vse je mogoče, če poleg branja v dnevno rutino vključimo še trideset minut gibanja, zeleni smoothie in skrb za dobre odnose? Morda pa vam to razkrijemo na seminarju Skrivnost dolgega življenja, ki bi se lahko odvijal v sredo, 11. februarja 2099, ob 17h. Ne, ne bo potekal preko Zooma in prijave nanj žal še niso mogoče. :) Brez skrbi, do takrat je še kar nekaj časa.

Tudi teh naj bi imeli manj, saj radi in redno beremo. Skrbi namreč. Po besedah vedenjske raziskovalke
Cristel Russell branje lahko pomaga pri vsakem stresu ali pretresu, študija Univerze v Sussexu pa je dokazala, da branje knjig zmanjša stres za celo 68 % (Vir: The Telegraph).

Vdih. Izdih.
Čista 5KA!

___

PISANJE KOT TERAPIJA

Knjige nam torej širijo obzorja, dvigujejo samozavest, sproščajo in celo “podaljšujejo” ter dvigajo kakovost življenja. A če želimo brati, mora nekdo pisati. S tem, ko nekdo nekje ta trenutek svoje znanje, izkušnje in čustva preliva na papir (ja, saj vemo – smo v letu 2021, kjer ni črnila niti peresa; a dovolite nam malo romantike), bo marsikomu od nas jutri spremenilo in obarvalo življenje.

Za marsikoga ni boljše terapije kot prav pisanje.

Mnogo avtorjev govori o neverjetnih spremembah, ki se jim dogajajo po izdaji knjige. Energetsko gledano je pisanje zelo močan kanal, preko katerega predajamo čustva, misli, energijo na papir in v svet, torej ven iz sebe.
Ko to energijo nekega dogodka, morda travme, ali nečesa lepega daš ven, v svet, je podobno, kot bi sebe očistil zastalih energij. Blokade se sprostijo, svet okoli tebe se začne spreminjati.

Mnogo, res mnogo avtorjev razlaga o neverjetnih spremembah, ki so jih doživljali ravno na področju, o katerem so zapisali knjigo. Več na 5 razlogov zakaj napisati knjigo

Imate tudi vi že nekaj let v predalu …

Ja, smo razumeli. Leto 2021 je. :) Vprašanje bomo zastavili malce drugače:

Imate tudi vi že nekaj let na svojem USB ključku, prenosnem disku oz. Google Drive-u zgodbo, ki jo želite deliti s svetom in čakate na tisti pravi trenutek? Čeprav si z rednim branjem lahko “kupite” vsaj 23 dodatnih mesecev (glej zgoraj), vas vabimo, da še danes stopite iz cone udobja.

Ko bi le vedeli, koliko ljudem lahko z današnjo odločitvijo jutri spremenite življenje.

Čista 5KA!

___

STRES? NE HVALA.

Če z branjem in pisanjem blagodejno vplivamo na svoje počutje, pa se v procesu izdaje knjige marsikdo pobližje ponovno “spoznava” s svojimi stresnimi hormoni. CIP koda, JAK, zakoni, distribucija, davčne blagajne, kolofon so termini, ki marsikoga odvračajo od svoje namere in potiskajo nazaj v cono udobja.

Ker si želimo, da bi več ljudi napisalo knjigo in s tem širilo svoja doživetja, izkušnje ter spoznanja med druge, in ker ne želimo, da dobre zgodbe ne bi ugledale luči sveta le zaradi “birokracije” ter ostalih odporov, smo za vas pripravili brezplačni e- priročnik, kjer je zapisan postopek izdaje knjige. Prenesete si ga lahko tukaj.

Če pa imate v sredo, 26. maja med 17h in 20h čas, pa vas vabimo na seminar, s pomočjo katerega je že veliko srčnih oseb izdalo svojo knjigo. Na seminarju Kako izdati knjigo … in jo narediti prepoznavno vam bo Petra Škarja, pisateljica in ustanoviteljica založbe 5KA, na zanimiv ter konkreten način prestavila postopek izdaje knjige.

Resnično pa je največ vredno to,  da nam bo podala tudi mnogo napak, ki  jih storila sama, ter s tem izgubljala čas, denar in voljo. Izvedeli boste:

– kakšna je razlika med založbo in samozaložbo ter katero izbrati,
– kakšen je postopek izdaje pri samozaložbi,
– na kaj bodite pozorni, da po nepotrebnem ne izgubljate denarja,
– kako priti na prodajne police,
– kolikšno investicijo sploh potrebujete za izdajo knjige,
– kakšne so možne rešitve, če nimate začetne investicije,

in najpomembnejše in najbolj obširno na seminarju: kako narediti knjigo prepoznavno, da doseže čimveč bralcev.

Pisanje je res umetnost, knjige zlato, postopek izdaje pa je lahko prav zabaven proces, zato si v sredo, 26. maja, vzemite tri ure svojega časa. Verjamemo, da vam ne bo žal.

Prispevek pripravil: Rok Gršič

Kako izdati knjigo