KOMU JE KNJIGA NAMENJENA?

Ta knjiga je posvečena vsem, ki ste v življenju rekli: DOVOLJ! Nočem biti več žrtev svojih nezdravih prepričanj, starih navad in nedelujočih vzorcev. Nisem se rodil/-a zato, da bi življenje preživel/-a kot ujetnik/-ca svoje preteklosti! Svoje življenje hočem preživeti zavestno, prebujen/-a. Kreativno želim ustvarjati svojo prihodnost.

Knjiga je posvečena tudi tistim pogumnim dušam, ki se nam bodo pridružili na poti, kjer ni žrtev in krivcev, kjer smo vsi le ljudje s svojimi lastnimi izbirami in odločitvami. Kjer smo sami kreatorji svojega življenja, saj se zavedamo, da četudi kdaj ne moremo izbirati okoliščin, v katerih se znajdemo, lahko vedno izberemo, kako bomo nanje pogledali in se odzvali.

Knjiga je še posebej posvečena mojim največjim učiteljem – hčerama Špeli in Gaji, sinu Timu, partnerju Andražu ter seveda vsem mojim učencem in dijakom, ki sem jim imela čast in privilegij biti učiteljica. Vedite: ogromno sem se naučila od vas.

P. s.: Kadar je v knjigi uporabljen izraz »učitelj«, ne govorim le o poklicu, ampak o vseh učiteljih (starši, trenerji, tete, sosedi …), ki jih ima otrok v času odraščanja v svoji bližini.

»Ni pametno učiti otroke, da bodo vedno zmagali. V resničnem življenju imaš vzpone in padce.«

Richard Branson