KAKO JE EVA POMAGALA SONCU ZNOVA POSIJATI

Melita Bevc

Ilustrirala: Andreja Karba

Navdihujoča zgodba o tem, kako je pomembno, da drug drugemu pomagamo na poti skozi življenje. 

Kajti poti so lepše in krajše, kadar nas nekdo spremlja, mar ne?

Eva se je opogumila in pomagala Soncu, da je znova posijalo. Podala se je s svojo svetilko na pot in Soncu prižgala njegov žarek, da lahko zopet sveti za vse ljudi.

Število strani: 16      Prva izdaja: december 2022     Vezava: Trde platnice

Redna cena: 16,90 €

.

kako je eva pomagala soncu znova posijati (1)

Čudovita pravljica, ki otrokom na topel, iskren in prijazen način predstavi pomen upanja in medsebojne pomoči, je dobro izhodišče za pogovor z otrokom o vrednotah, čustvih in medsebojnemu povezovanju. Ta pravljica je ena izmed bolj ganljivih, kar sem jih kadarkoli prebral. Verjamem, da se bo zgodba dotaknila mnogih otroških, pa tudi kakšnega odraslega srca, kot se je mojega.

Jon Kanjir, urednik

O AVTORICI Meliti Bevc

Melita je že kot otrok rada brala in pisala, zmeraj pa je rada pomagala ljudem v različnih življenjskih situacijah in prinašala luč v življenja drugih.

Po izobrazbi je magistrica managementa, za seboj ima veliko življenjskih izkušenj, ki so jo naučile, da je v življenju pomemben le ta trenutek in ljubezen do sebe.

Zbirka Spančica, katere del je tudi pravljica Kako je Eva pomagala Soncu znova posijati, nastaja iz ljubezni do življenja in vsega lepega z željo, da se zgodbe dotaknejo srca ljudi.

melita bevc in jon kanjir knjiga kako je eva

Spoznala je, da je biti dober in sočuten nekaj lepega. Spoznala je, da lahko en plamen razsvetli ves planet.

Iz pravljice Kako je Eva pomagala Soncu znova posijati

Pokukajte v pravljico

kako je eva pomagala soncu znova posijati, melita bevc 1 (1)
kako je eva pomagala soncu znova posijati, melita bevc 2 (1)

Vsak je lahko drugemu sonce. Samo podati se moramo s svojo svetilko na pot, razsvetliti temo in ljudem prinašati radost in srečo.

Iz pravljice Kako je Eva pomagala Soncu znova posijati

Ostale knjige

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3