HECNE PESMICE

Alenka Bervar

Ilustrirala: Maja Bervar

Urednik: Jon Kanjir

Hecne pesmice bodo 12 najslajših doživetij za otroke, brez sladkorja!

Vsebina:
100 % otroški humor
100 % fantastične risbice
100 % brez laktoze, glutena in GSO

Vse pesmice imajo govorno – glasbeni posnetek.
Ob smešnih zvočnih efektih in melodijah jih prebere Žan, da jih bodo lahko poslušali vsi otroci.

Redna cena: 14,90 €

.

hecne pesmice alenka bervar

Dobiček od prodaje knjig bo avtorica namenila pomoči živalim. Denar bomo nakazali zavodu Nikina prijazna Vas, center za Ozaveščanje in zaščito živali, Radenci.

Hvala, ker jim s to knjigico pomagaš tudi ti!

Pokukajte v knjigico

Hecne pesmice, Alenka Bervar

Knjigica Hecne pesmice vsebuje 12 kratkih, zabavnih pesmic o živalih, čudovite ilustracije in zvočni posnetek pesmic z glasbeno spremljavo s smešnimi zvočnimi efekti.

Vsem otrokom in otrokom po srcu, ki imate radi živali.

Alenka Bervar

O nastanku knjigice (Alenka Bervar)

alenka bervar hecne pesmice zalozba 5kaNjen nastanek sega v pozen poletni večer na morju, ko sva z vnukom Žanom sedela na terasi. Občudovala sem prelepo poletno nebo, posuto z zvezdami, in veliko luno, vnuk pa je igral igrice na telefonu. Seveda sem želela to spremeniti, zato sem mu predlagala, da skupaj napiševa kakšno pesmico. Takoj se je strinjal, a pod pogojem, da bo smešna. Vzela sva list papirja, svinčnik in pričela.

Težko opišem, kako sva se smejala in zabavala pri nastajanju pesmice o dveh zajčkih. Po eni uri sva neverjetno vesela odšla spat, a pesmica je ostala nedokončana. Naslednji teden, ko sem se vrnila v Maribor, vnuk pa v Ljubljano, sem pomislila na veseli večer najinega skupnega ustvarjanja in zdelo se mi je, da pesmica ne sme ostati nedokončana – že zaradi Žana, kot vzgled, da moramo stvari dokončevati. Nedokončano pesmico sem dokončala sama in jo nato v presojo poslala Žanu in njegovi mlajši sestrici Lei. Bila sta navdušena in prosila, da napišem še kakšno. Tako jih je na koncu nastalo 12.

Tudi moji hčerki Maji, po poklicu zdravnica, po duši pa umetnica in zelo vesel človek, so bile pesmice všeč, zato sem jo prosila, če bi želela glavnim junakom vdihniti življenje. Takoj je privolila in tako sva že čez teden dni, ko sem jo obiskala v Berlinu, oblikovali ilustracije. Preživeli sva deset nepozabnih ustvarjalnih dni, polnih zanosa, pričakovanja in nepopisljivega veselja.

Kmalu za tem sem se povezala z gospodom Jonom Kanjirjem iz Založbe 5ka in mu predstavila do takrat opravljeno delo. Bil je zelo realen in mi dejal, da takšnih knjigic običajno ne izdajajo. Ko pa sem mu podrobneje predstavila pesmice in nekaj ilustracij, se mu je zdela ideja zanimiva. Odločila sva se, da k sodelovanju povabiva še mojega sina Jerneja, poklicnega glasbenika, ki živi in ustvarja v New Yorku. Tako smo iskali nekoga, ki bi ob glasbeni spremljavi pesmice doživeto prebral. Hčerka Daniela mi je predlagala kar svojega sina Žana, kar se je izkazalo za odlično zamisel, saj jih je prebral v otroškem duhu doživeto in veselo. Hkrati je bilo snemanjem v pravem, velikem studiu tudi za Žana nepozabna izkušnja.

Posnetek smo nato poslali sinu Jerneju v New York, da mu je v svojem studiu dodal svojo glasbo in zabavne zvočne efekte.

Tako se je v proces nastajanja knjige postopoma vključevala skoraj vsa moja ožja družina. Od vsega začetka in do njenega rojstva v fizični knjižni obliki, 7. februarja 2023, nam prinaša neverjetno veselje. In ker je potrebno veselje deliti, smo se v družini odločili, da ves dobiček od prodaje v celoti namenimo zapuščenim in pomoči potrebnim živalim. Živali za živali. Denar bomo nakazali zavodu Nikina prijazna Vas, center za Ozaveščanje in zaščito živali, Radenci.

Takšno je ozadje nastanka knjigice Hecne pesmice. Bila je napisana z dobrim namenom in prinesla nam je veliko veselja. Želim si, da ga prinese tudi vam.

Alenka Bervar

Ostale knjige

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3