SMEJ SE, NE BOLI

Dinka Redžić Hrustanović

.

ZA MEDICINSKE SESTRE

Biti medicinska sestra je izjemno poslanstvo. Dejstvo je, da delaš v zelo stresnem okolju, vendar ni treba, da si sama pod stresom. Nosiš veliko odgovornosti, toda ni treba, da te postanejo breme.

Ta knjiga je ZATE: Ker verjamem, da si ena od izjemnih medicinskih sester, predanih svojemu delu.

Naj bolniki odnesejo lepe spomine na medicinske sestre.

Smej se, ne boli.

Število strani: 136     Prva izdaja: December 2023     Vezava: Mehke platnice z zavihki

Redna cena: 17,00 €

.

.

dinka hrustanovic knjiga smej se ne boli 3d mala

Dinka Redžić Hrustanović

Pokukajte v knjigo

Res verjamem v moč nasmeha in lepoto nasmejanih ljudi. Noben make up, tudi če najboljših in najdražjih znamk, ne polepša človeka kot nasmeh.

Saj vem, da poznamo teorijo in da jo je težko spraviti v prakso. Vendar gre, če vanjo resnično verjameš, kar za večino pomeni, da je to šele takrat, ko jo preizkusimo na lastni koži.

Tudi meni praksa še vedno včasih ponagaja. Že nekajkrat sem se morala opomniti: »Pišuka, če smo bili tako srečni, da sem preživela, bom tudi to nekako zmogla.« In verjetno se bom še kdaj morala opomniti. Ne dobiš vsak dan priložnosti za drugi polčas v življenju. Zato ga izkoristimo oziroma živimo tako, da drugega polčasa niti ne bomo potrebovali. Brez izgovorov. Zaspi z nasmeškom in se z njim tudi zbudi.

Kdo je Dinka Redžić Hrustanović?

Dinka Redžić Hrustanović je nasmejana medicinska sestra, ki v svojem poklicu vidi izjemno poslanstvo.

Ko je huda bolezen udarila njeno hčerko, je tudi kot mama do kosti spoznala, kako pomemben je ta poklic. Dal ji je izkušnje in znanja, da je lahko pomagala osebi, ki ji pomeni največ na tem svetu – svoji hčerki.

Danes glasno pove in čustveno zapiše: “Medicinske sestre, zavedajmo se svojega izjemnega poslanstva! Bodimo ponosne na to, kar smo, saj – rešujemo življenja!”

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3