1. Življenje ni pravično – navadite se!
  2. »The real world« – resničnega sveta ne zanima vaša samopodoba, samozavest. Svet bo od vas pričakoval, da nekaj dosežete, PREDEN se vi počutite dobro in samozavestno.
  3. Ko končate šolo, ne boste že prvo leto imeli ogromnih zaslužkov in ne boste že takoj predsedniki. Najprej se morate vsega tega naučiti.
  4. Če mislite, da je vaš učitelj strog in »zatežen«, počakajte, da dobite svojega šefa …
  5. Peči hamburgerje ni sramotno delo. Vaši stari starši imajo drugačen izraz za dela, kot je peka hamburgerjev – imenujejo jih »priložnost«.
  6. Če ne uspete, tega niso krivi vaši starši. Zato nehajte stokati in se raje naučite česa iz svojih napak.
  7. Preden ste se rodili, vaši starši niso bili tako dolgočasni, kot so sedaj. Taki so postali zaradi vseh položnic, ki jih plačujejo za vas, zaradi pranja vašega perila, zaradi nenehnega poslušanja, kako »kul« mislite, da ste … Zato, preden poskušate rešiti deževni gozd pred posledicami, ki jih je storila generacija vaših staršev, poskusite najprej zapreti omaro v svoji lastni sobi.
  8. V nekaterih šolah dajo študentom več možnosti, da popravijo določen izpit ali letnik. In to nima prav NOBENE povezave in podobnosti z resničnim svetom.
  9. Življenje ni razdeljeno na semestre. Tudi nima poletnih počitnic. In zelo redki delodajalci so vam pripravljeni pomagati, »da se najdete«. Počnite to raje v svojem prostem času.
  10. Televizija NI resnično življenje. V resničnem življenju ljudje dejansko morajo zapustiti lokale in pitje kavice in iti delat.
  11. Bodite prijazni do »piflarjev«. Obstajajo možnosti, da boste morda nekoč delali za enega izmed njih.