Andreja Comino je avtorica knjige SVOBODA – breme ali privilegij?, v kateri deli svoje podjetniške izkušnje in tudi skozi oči drugih slovenskih podjetnikov raziskuje prednosti in slabosti samostojnega podjetništva.


“V Sloveniji še vedno prevladuje mnenje, da je podjetnik nekdo, ki na jahti zapravlja denar, ki ga s trdim delom prislužijo delavci v podjetju. Knjiga odstira drugo, bolj realno plat zgodbe o podjetništvu, ki jo vidi le redkokdo. Je izjemno bogat šopek zgodb o uspehu, navideznemu uspehu, krivicah, ki zaznamujejo neko obdobje in bo tako ostala večen mejnik in opomnik naše trenutne družbene ureditve, ki ima še ogromno prostora za izboljšave.”

– dr. Jure Knez, DEWESoft d.o.o.

pokukajte v knjigo SVOBODA – breme ali privilegij? >>


V spodnjem prispevku Andreja Comino deli z nami, kako se sooča s situacijo v trenutkih, ko so njene misli vse prej kot pozitivne. Njeni nasveti, kako se otresti temnih misli, se spodbuditi in optimistično nadaljevati na svoji poti in ciljem naproti, kratko in jedrnato služijo kot opomnik, ki ga v teh časih vsi potrebujemo.

Zmoreš veliko več kot si misliš!
Nič ni narobe, če te vsake toliko zagrabijo črne misli.
Kot svobodnjak sem odvisna od sebe, svojega dela in tega, kako uspešno se mi uspe dogovoriti za pisanje člankov.
In glede na to, da so časi zahtevni, mi to enkrat uspe bolje, drugič slabše. Trudim se biti pozitivna,a vsake toliko pa padem tudi v »črno luknjo«.
Če bi lahko zavrtela čas nazaj in sebi dala nasvet, bi se takrat, ko se znajdem v črni luknji, bi sebi rekla:
Nisi kriva, da se ti to dogaja!
Ni se ti treba vedno počutiti ok.
Lahko se malo sprostiš, narediš kakšno malenkost, da se boš počutila bolje – greš na sprehod, se stuširaš ali si prižgeš meditacijo.
Verjemi, da se na koncu stvari vedno nekako rešijo.
A ne glede na vse, sem hvaležna tudi za trenutke tesnobe in obupa, saj je življenje zame dobilo globlji pomen, postala sem močnejša in še bolj odločna.
Začela sem bolj zaupati v svoje sposobnosti.
Zdaj drugače gledam na življenje. Spremenile so se mi prioritete, postala sem močnejša in še bolj odločna.

– Andreja Comino

Ali imate tudi vi kakšen nasvet, ki bi ga dali sebi, ko vas popadejo črne misli?

Delite ga z nami v komentarju!

SVOBODA - breme ali privilegij? - Andreja Comino
Svoboda - breme ali privilegij? (Andreja Comino)