VERJEMI V SVOJ GLAS

META GROŠELJ

Zgodbe o iskanju lastne vrednosti, samozaupanju, opolnomočenju in prebujanju svoje notranje avtoritete skozi retoriko.

.

Knjiga Verjemi v svoj glas je poetična pripoved o potovanju skozi različne vidike naše notranjosti. Pot vas popelje od pritiska treme do opolnomočenja, ki jo je prehodila avtorica v iskanju svoje lastne notranje avtoritete, svojega lastnega retoričnega ethosa.

Knjiga je polna zgodb, s katerimi se lahko poistoveti vsak. Zgodb, v katerih se strokovno znanje prepleta z dragocenimi vsakodnevnimi izkušnjami. Avtorica s knjigo pokaže, kako se izvir odličnosti komuniciranja začne v nas samih …

Oder je namreč življenje, a ne bodimo zgolj igralci – bodimo govorci, ki verjamejo vase, v svojo vrednost, svoje ideje in svoj glas!

Število strani: 216      Prva izdaja: marec 2021     Vezava: Mehka vezava z zavihki

Redna cena: 20,00 €

.

.

Lepe misli iz knjige

Naša življenja so hkrati privilegij in hkrati odgovornost.

Ko Zaupamo, delamo, ustvarjamo, gradimo graciozno in z lahkoto. Ne da bi ob tem porabljali dragocene vire moči in drugih resursov. Enostavno ustvarjamo in medtem opazujemo okolico.

Življenje namreč ni enostavna, ravna pot. Življenje je kot reka, ki vije. Poteka zdaj silovito zdaj lahkotno.

Trdno verjamem, da je naša notranja retorika tisti ključ do sprememb, ki jih želimo videti v svetu.

Sveta niste osvojili vi. Svet je osvojila vaša umetnost. Vaš lik. Vaša zgodba. Vaša fantazija. Vaše delo.

Odlični govorci se od dobrih razlikujejo v tem, da so dojeli, da je točka, okoli katere se osredotočajo tako misli kot tudi čustva in dejanja publike – tam. Pri njih samih. Zato zgodbe pripovedujejo tako, da v dogajanje vključujejo publiko.

Redna cena:

20.00€

Vselej se zavedajte, da ko ljudje govorijo o vas, dejansko govorijo o sebi.

Dale Carnegie v knjigi Kako osvojiti prijatelje in vplivati na ljudi razlaga, da si ljudje vselej bolje zapomnijo človeka, ki so mu zaupali svojo zgodbo, kot pa tistega, čigar zgodbo so imeli priložnost ves večer poslušati.

Ljubezen, vir edinega in brezmejnega vira energije ter stvarstva, najdemo takrat, ko smo jo sposobni dajati vsem delom sebe enako, nedeljivo, nepogojno, celostno. Takrat ko vidimo popolnost v nepopolnosti, smo brez pogojev. In ko smo brez pogojev, smo mi sami vse, kar je možno biti in postati.

Komunicirati je treba vselej z zavedanjem čustvenega stanja tistega, ki ga vodimo. Tistega, ki posluša. Vplivamo, pa če se tega zavedamo ali ne.

Kdo je Meta Grošelj?

Meta Grošelj je pisateljica, predavateljica, coachinja in trenerka retorike. Prepričana, da je prav v našem načinu komuniciranja moč najti tako izvor kot tudi zdravilo za naše izzive, zavzeto pomaga ljudem in podjetniškim timom prepričljivo uporabljati svoj glas.

Prve izkušnje je nabirala za radijskimi mikrofoni, a tista prava, prodajno naravnana retorika je v njeno življenje vstopila, ko je začela delovati na Akademiji profesionalnih govorcev v Londonu. Dve leti je tam kot vodja coachinga strokovnjake s celega sveta urila v navduševanju, motiviranju in prepričevanju.

Kot govorka se je ostrila na mnogih konferencah, seminarjih, delavnicah in drugih dogodkih pri nas in tudi v tujini. Poznajo jo kot »tisto energično« predavateljico.

Redna cena:

20.00€

Meta Groselj knjige coachngi verjemi v svoj glas
Založba 5ka, Meta Grošelj, Verjemi v svoj glas
Meta Grošelj

Video vsebine

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3