Ples svetlobe

BARBARA POPIT

.

Tam daleč na severu v skritih kotičkih norveških fjordov sem doživela objem polarnega sija, ki me je s svojo energijo, plesom in barvami potegnil v drugi svet. Svet tišine, svet globine vesolja, katerega delček smo in kjer ima glavno vlogo mati narava.

In takrat se zavemo, kako lep je naš planet.

Število strani: 204    Vezava: Mehke platnice z zavihki

Redna cena: 21,00 €

.

.

Ples svetlobe Barbara POpit

Že smo nazaj pri pomolu in ob medli ulični svetilki opazujem snežinke, ki se izgubljajo na snežni podlagi. Kratko je njihovo življenje, mnogo prekratko, vsaj za nas, ki jih opazujemo. Morda so srečne, ko počasi padajo z neba in čakajo na dotik površine, ki jo bodo začasno spremenile v belo odejo. Vsaka izmed njih je drugačne oblike in velikosti. Kot človeška bitja, ki smo v osnovi enaka, pa vendarle različna.

Barbara Popit

Pokukajte v knjigo

Pogledujem na nebo, kjer se je pravkar končal ples svetlobe, ta čudoviti polarni sij.

Pomirjena v sebi kar pozabim na pretekle dogodke, ki se še vedno vrtijo pred mojimi očmi, kot bi gledala srhljivko, nominirano za oskarja. Na rdeči preprogi se vrstijo igralci, upajoč na prestižno nagrado, jaz pa jih nemo opazujem in se sprašujem, ali je vse to resnično.

Tam daleč na severu v skritih kotičkih norveških fjordov sem doživela objem polarnega sija, ki me je s svojo energijo, plesom in barvami potegnil v drugi svet. Svet tišine, svet globine vesolja, katerega delček smo in kjer ima glavno vlogo mati narava.

In takrat se zavemo, kako lep je naš planet.

In zloglasni otok – ta je ves čas buril mojo domišljijo …

Kdo je Barbara Popit?

Barbara Popit, roj. leta 1960 v Celju, je popotnica, slikarka in pisateljica.

Potovanja so njena strast. Spoznavanje novih dežel, novih ljudi in njihove kulture – to ji daje moč in energijo, sprostitev in umirjanje duha.

Je soavtorica knjige Virus idej, ki je nastala v času prvega vala epidemije koronavirusa in zaprtja države spomladi 2020. Leto kasneje je izšel njen knjižni prvenec Poklon Himalaji, leta 2022 pa knjiga Belina me pomirja.

»Pisanje mi daje novo energijo, nova energija pa zagon za novo pisanje. Ko ne moreš ne jesti ne spati, dokler besedila ne zapišeš.«

barbara popit avtorica knjige ples svetlobe

Preberite tudi ostali dve knjigi avtorice Barbare Popit

POklon Himalaji Barbara POpit
Belina me pomirja Barbara Popit knjiga

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3