Srčni učitelj

23.00 

(Knjiga bo predvidoma izdana v začetku aprila 2019.)

Knjiga je namenjena vsem, ki poučujejo, ki so del izobraževalnega sistema in ki so kakor koli soudeleženi pri vzgoji tistih, ki bodo odločali o naši prihodnosti in prihodnosti našega planeta – otrok.

Je poklon učiteljem in staršem, ki vzgajajo, vodijo in učijo iz srca, z globokim razumevanjem, sočutjem in sprejemanjem edinstvenosti vsakega otroka.

Knjiga je posvečena tudi tistim pogumnim dušam, ki se nam bodo pridružili na poti, kjer ni žrtev in krivcev, kjer smo vsi le ljudje s svojimi lastnimi izbirami in odločitvami.

Avtorica: Sabina Košmrl

  • Število strani: cca 220
  • Prva izdaja: april 2019
  • Format: 15,5 x 21,5 cm
  • Vezava: Mehka vezava z zavihki

Pokukajte v knjigo >>

Naročilo knjige

Vsakdo, ki se za to trudi, lahko povzroči, da bomo kot družba vsaj korak bliže k tej deželi, kjer bo šola po meri otrok ponujala zavetje, v katerem bodo učitelji, učenci in njihovi starši bolj zadovoljni, mirni, uspešnejši in srečni.

Tanja Fajon, poslanka v Evropskem parlamentu

Knjiga Srčni učitelj prihaja ob pravem času, saj je tema, v kolikšni meri in na kakšen način spremeniti šolstvo, prav zdaj zelo aktualna. Sabina Košmrl je učiteljica in dobro pozna šolski sistem ter seveda tudi dobre in slabe plati učiteljevanja. Z opisom svojega pristopa k poučevanju, ki izhaja iz zdravega jedra, in z lastnim zgledom, kako je mogoče to doseči, želi tudi ostale učitelje spodbuditi, da skupaj s starši spremenijo šolstvo od znotraj navzven. Knjiga je namenjena tudi staršem, saj sta vzgoja in izobraževanje tesno prepletena, otroka pa lahko prav v času odraščanja preveč omejimo in zatremo njegove potenciale ali pa mu omogočimo, da se razvije v celovito, samostojno in izpolnjeno osebo. Takšno, kot v svojem bistvu je – unikat. Zelo zanimivo branje, ki kliče k razmisleku!

Nives Mahne Čehovin, lektorica

Ko kot učitelji spoznamo, da smo sami oblikovalci svojega življenja, klime v svojem razredu in postane naša učilnica pokazatelj našega notranjega ravnovesja, zdravja in zadovoljstva, se premaknemo na pot reševanja svojih lastnih omejitev in izzivov. Postanemo tisti, ki zagotovo ve, da bodo njegovi učenci vzcveteli, če bo sam kot učitelj naše pot najprej do sebe in nato do njih.

Petra in Uroš Dobnikar, avtorja knjige Šola Luči
Naročilo knjige

Mnenja Bralcev

Kakšna se je knjiga zdela vam? Kaj vas je nasmejalo, kaj morda razočaralo, kaj navdušilo ali se vas kako drugače dotaknilo? Sporočite nam na info@katapult.si.


O avtorju

Sabina Košmrl je profesorica biologije in filozofije, avtorica petih knjig ter soavtorica dveh. Je mama treh otrok, za katere pravi, da so njeni največji učitelji.

Kategoriji: ,