Že leta 2015 je izšla mala knjižica z naslovom VIRUSI SLOVENIJE. Nekateri se ob njej nasmehnejo (verjetno vsakdo vsaj enkrat), drugi zamislijo, tretji pa s prstom pokažejo na znance in pokimajo – točno tako je! Verjetno pa ni nikogar, ki se ne bi strinjal vsaj z enim od omenjenih virusov.

Kaj sploh so ti virusi? So neke splošne značilnosti našega naroda. Kdor veliko potuje in spoznava različne kulture sveta, slej kot prej opazi, da ima vsako okolje neke splošne značilnosti, ki so za njih normalne. A kaj hitro na drugem delu sveta ugotoviš, da so njim pa iste značilnosti čudne. Vsak narod, vsaka kultura ima neke svoje splošne normalnosti, katere po pravilu Gaussove krivulje zajamejo večino. Tako hitro nam zlezejo pod kožo, vsaj večini, da bi jim lahko nadeli simboliko virusa – se širijo, te okužijo, težko se jim izogneš … Zato – Virusi Slovenije.

Kaj konkretno so ti virusi? Naprimer, en najbolj klasičnih: “Kaj bodo pa ljudje rekli …” In še en Dolenjski virus: “Še to spijemo, pa gremo.” :) Hec hec … No, malo je pa tudi resnice v tem.

Ti virusi so lahko prav simpatični, včasih nas pa tudi omejujejo pri našem ustvarjanju. Zato jih je smiselno ozavestiti in oceniti ali jih lahko pustimo v sebi ali se jih želimo ozdraviti, ker nam bo tako lepše.

Če vas zanima, kaj vse so ti virusi, si lahko preletite to kratko e-knjižico na povezavi VIRUSI SLOVENIJE >>

To knjižico delimo, ker si želimo, da bi vsaj malo zmanjšali negativne občutke in stiske ob besedi virus.

Če se še sami spomnite kakšnega značilnega virusa, ga pa prosimo podelite z nami. Aja, pa tu sta besedi covid in korona prepovedani.