SMISEL ŽIVLJENJA

Zlatka Skok

Knjiga za vse, ki imate občutek, da ste v življenju izgubili sebe. In bi radi spet – zaživeli sebe.

“Občutek imam, da sonce vedno hitreje vzhaja in zahaja, meni pa z leti zarisuje gube. Ni prepozno. Čas je, da grem naprej. Čas je, da zaživim srcu polno življenje. Čas je, da poslušam sebe.”

Taapea se je pogumno podala na pot iskanja smisla življenja, na pot, ki jo ves čas izrisuje srce, a je predolgo pustila, da ga prevladajo glasovi iz okolice. Ji bo uspelo?

Število strani: 258      Prva izdaja: april 2021     Vezava: Mehka vezava z zavihki

Redna cena: 19,50 €

 Iz knjige

Jutranje sonce ji osvetli zamišljen obraz, ko z vadbo pozdrava soncu razmišlja o svojem življenju.

Stoji pred lepo hišo, obdano s cvetočimi rožami in zelenico. Včasih se je notri vil smeh njunih dveh čudovitih otrok, sedaj ga občasno prežema tekanje in razigranost nekaj vnučkov. Sprošča se na vrtu, s katerega dobi slastno solato in dišeč rožmarin, med poletjem pa meditira ob vonju po lovorju v apartmaju s pogledom na morje. Ima tudi partnerja in prijatelje. Ima vse, kar se družbeno pričakuje in kar je normalno za žensko srednjih let. A čuti, kako v njej iz leta v leto ugaša energija radovednosti življenja, energija strasti in prijetnega pričakovanja prihodnjega dne, ker se prepušča, da drugi upravljajo z njenim življenjem.

Včasih bi najraje zbežala iz popolnega življenja, a noge ji trdno ostajajo na mestu. Najraje bi zavrtela čas nazaj, a življenje ne dopušča popravkov. Želi si hitrih obratov in sprememb, a narava neodločnim ne prizanaša.

Medtem ko je hiša polna prijateljskih pozdravov in se miza šibi od dobrot, ki jih je spekla dan pred tem, sama v sebi razmišlja, kako potrebuje tišino, mir, samoto, zavetje in prostor, v katerega lahko mirno vstopa. Njene učilnice so bili vedno gozdovi, jezera in narava, njena varnost pa tišina in mir, brez pogledov, ki bi jo spremljali, brez rok, ki bi s prstom kazale nanjo. Le tam je še čutila, kako je živeti – sebe. Ta podoba je z leti zbledela, saj so otroško pristnost začele preraščati veje pričakovanj okolice, pravil družbe in splošna določila, kako mora ženska živeti življenje v tem razvitem svetu. Kadar je v energijah osame, prihaja do globokih duhovnih uvidov. Zato kot kruha in vode potrebuje čas zase. Čas, ki si ga v vseh letih vloge žene, mame, sodelavke in sosede ni več vzela …

Z leti je njena odločnost slabela. Sčasoma je izgubljala razmejenost, kaj so njene želje in kaj želje drugih. Sledila je interesom okolice, seveda, saj se za žensko nekako spodobi, da uresničuje želje drugih. Da osrečuje druge. Da poskrbi za druge.

Kaj pa zase? Na to je pozabila …

Redna cena:

19.50€

Bila je majhno radovedno dekletce drobnega telesa, a močne volje po razgibanem življenju. Znala je šteti listje dreves, razumeti ptičje petje in se spoprijateljiti z metulji na travniku. Bila je vse to, kar otrok je – radoveden, zvedav, poln življenja in pričakovanja vsakega novega dne posebej. Vso to igrivost je kljub težkemu otroštvu ob materi z žalostnimi očmi in očetu sključenih ramen nosila s seboj v mladostniška leta. Življenje ji je sicer postreglo tudi s platjo, večini otrokom nepoznano, kjer se izjokajo solze in zaboli srce. Čutila je izdajstva prijateljev, bolečine slovesa, razumela, kaj pomeni žalost in kaj obup. A kljub temu je bila močnejša radovednost nad življenjem samim.

In prišla je odraslost. Prva služba. Resno razmerje. Družina. Gospodinjstvo. Položnice. Odgovornosti. Hiša.

Iz dneva v dan se je trudila biti predana žena, dobra mati, vestna gospodinja in nasmejana soseda. Minevali so meseci, minevala leta, celo desetletja. In nekje na tej poti je neopazno počasi puščala za seboj tiste delčke sebe. Iz nje se je po neopaznih kapljicah iztekalo življenje, tisto pristno njeno, tisto lahkotno ustvarjalno, ki ga lahko opiše le z eno frazo – živeti sebe.

Kdo je Zlatka Skok?

Zlatka Skok je avtorica knjige Smisel življenja, katera je namenjena predvsem vsem tistim, ki imate občutek, da ste v življenju življenja izgubili sebe. In bi radi spet – zaživeli sebe.

Rodila sem se kot občutljivo, senzibilno in empatično bitje, ki je skozi življenjske situacije z svoje okolice kot filter posrkalo veliko negativnih prepričanj, programov in strahov ter jih in naložila v svojo shrambo. Življenje pa je kreiralo situacije po programu shrambe podzavesti. Veliko sem se opazovala, analizirala sebe, svoje čustvene odzive, vendar je zavedanje, kako se osvoboditi nezadovoljstva in trpljenja prihajalo počasi.

Največji problem je bil, da sem bila preveč razpršena. Enkrat sem bila v preteklosti, drugič spet v prihodnosti. To je počel EGO in z njim povezani strahovi. Duša si želi trenutka sedanjosti, da bi lahko zaznala in verjela v to, kaj mi šepeta, kaj je moj višji namen. Hitreje bi prišla do harmonije v sebi, okolici in postala bolj izpolnjena, bolj srečna s sabo in okolico.

Vidim se kot sonce, ki bi želelo vse obsijati pa oblaki tega ne dovolijo v taki meri kot čutim, da bi to sonce želelo sijati.

Redna cena:

19.50€

.

.

smisel zivljenja zlatka skok knjiga

Ostale zgodbe

Kdo je Damijan Janžekovič?

Za nasmehom preprostega fanta se skriva močna življenjska zgodba. Prav ta zgodba bolečine, depresije in različnih bitk ga je naredila močnejšega in sočutnejšega. V tem je našel navdih za študij pedagogike in psihoterapije, da bo lahko pomagal vsem »ranjenčkom«, ki jih razume v globine srca.

S svojim zgledom sporoča: »Možno se je dvigniti iz težkih in na trenutke nemogočih trenutkov. Nikoli ni prepozno začeti znova in vsak od nas si zasluži nov začetek.« 

(Namig: Obožuje kakav s smetano.)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Damijan Janžekovič – TEDx

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Medtem ko sem prvo knjigo brala z vmesnimi pavzami za izjokati se, sem drugo dobesedno požirala in se iz nje učila o tihi, zahrbtni in počasi uničujoči bolezni, ki se danes vsaj bežno dotakne vsakega šestega človeka. Dragi Damijan, hvaležna sem ti v svojem imenu in imenu vseh, ki v tvoji zgodbi najdejo navdih, moč, smisel in pot, da si se podal v bitko z depresijo, čeprav si vedel, da ena dobljena bitka še ne pomeni zmagati v vojni. Vedel si, da se pravo delo na sebi po tej zmagi šele začne in se odločil, da si daš priložnost.

Ines Ćeman

Včasih globokega. Na trenutke filozofskega. Na trenutke čustvenega in celo težkega branja. Bo knjiga dosegla svoj namen in komu pomagala, da si bo, tako kot Damijan, upal poiskati pomoč, namesto da bi vzdignil roko nadse? Bo zaradi nje tudi Damijanu lažje, saj tudi sam še predobro vem, da se nekatere rane nikoli ne zacelijo? Vsekakor! Ali pa, kot reče eden od protagonistov v knjigi: »Če boš rešil samo eno samo človeško bitje, si lahko čestitaš, naredil si ogromno!«

Aleš Prelog

Pokukajte v knjigo

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

iz pekla do zivljenja bitka z depresijo damijan janzekovic

“Trenutno je moj edini cilj v življenju biti srečen – resnično, intenzivno in dosledno srečen ter navdušen nad življenjem.”

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Bitka z depresijo, Damijan Janžekovič

Iz knjige IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA – Izgubljeno otroštvo, Damijan Janžekovič

MOGOČE VAS ZANIMA ŠE PRVI DEL TRILOGIJE:

Iz pekla do življenja, Damijan Janžekovič

iz pekla do zivljenja izgubljeno otrostvo damijan janzekovic knjiga
bitka z depresijo damijan janzekovic knjiga druga ozadje

Tretji del je še v nastanjanju … 

(Kdaj bo? Ja, Damijan, kdaj bo? Nestrpno čakamo.)

damijan janzekovic najdeno zivljenje knjiga 3