objaviti knjigo na amazonu aleksej metelko in petra skarja

AMAZON

Napisali ste knjigo. Morda jo celo izdali v Sloveniji. No, ampak zakaj ne bi svoje delo ponudili vsemu svetu?

En od načinov je, da knjigo objavite na AMAZONU. 

kako knjigo na amazon petra skarja camino

AMAZON

Koraki do izdaje: 

 1. Prevesti knjigo (slovenske knjige ni smiselno objavljati na Amazonu). Če želite (priporočam, seveda), uredite knjigo še slovnično in s pomočjo “native speakerja”, da je vsebina res dobro dodelana.
 2. Če želite objaviti direktno na Amazonu, potem kliknite na stran: kdp.amazon.com/en_US/
 3. Sistem vas bo vodil, kako objavite knjigo (sama objava na Amazonu je brezplačna):
  • grafično jo morate urediti po določilih Amazona (najdite grafičnega oblikovalca, ki to že zna – tako bo najlažje in najhitreje)
  • ISBN kodo lahko določi sam Amazon (v tem primeru lahko to knjigo prodajate zgolj preko Amazona), ne potrebujete je od našega NUKa
  • odločite se ali boste prodajali “Paperback” ali “Kindle Edition” obliko knjige (lahko oboje; v bistvu je priporočljivo oboje)
  • določite ceno knjige (kakor želite)
  • izberete kategorijo in na katerih trgih jo želite prodajati
  • naredite profil avtorja – se torej opišete kot avtor (dodajte še slike)
  • opišete knjigo (naslov, podnaslov, opis, podrobnosti …)
  • objavite
 4. Promocija! Ja, šment, ta je pa spet (kot v Sloveniji) ključna, da bo knjiga prišla do čimveč bralcev. Amazon ima sam po sebi tudi možnost svojih oglasov.
 5. Super je pridobiti mnenja o knjigi – to ima Amazon precej rad.

AMAZON

kako izdati knjigo na amazonu petra skarja aleksej metelko

Kako izdati knjigo na Amazonu?

Pogovor z Aleksejem Metelkom (fant pač obvlada)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Varovanje podatkov.
I Accept

Aleksej Metelko Amazon Založba 5KA

Kdo je Aleksej Metelko?

Aleksej, dipl.ekon, WTP, CLAP, deluje kot vodja projektov na Razvojnem centru Novo mesto. Na svoji karierni poti se je kalil na različnih vodstvenih položajih (prodaja, marketing, nabav), je poznavalec osebne komunikacije z večletnimi izkušnjami vodenja mednarodne prodaje in pogajanj na najvišjem vodstvenem nivoju v različnih zahtevnih industrijah.

Poglobljeno raziskuje in razvija duhovne, intelektualne in poslovne kompetence – v tem vrstnem redu. Navdušuje ga širše mejno področje znanosti in znanega, je dolgoletni urednik in avtor, ki se je podpisal pod več kot 200 člankov ter soavtor dveh angleških knjig iz področja intuicije in uspeha oz. osebne rasti, ki se prodajata na Amazonu. Več let se kali tudi kot podjetnik in sodeluje pri različnih poslovnih projektih, nedavno je plasiral na slovenski trg novo storitev za avtorje knjig –  BookshelfME, ki predstavlja najbolj simpl način, da knjiga pride na amazon.

Je poznavalec Amazon prodaje, ki je s svojimi izdelki prodrl na vse večje amazon trge, sodeloval pa je tudi z različnimi podjetji kot svetovalec in skrbnik njihovih amazon računov. Aleksej je tudi aktiven član Lions kluba Novo mesto v okviru katerega sodeluje pri različnih dobrodelnih akcijah.

aleksej metelko amazon knjiga zalozba 5ka