Se v teh vročih dneh potikate po Kranjski Gori in njeni okolici?

Potem ste ob pravem času na pravem mestu!

Vabimo vas, da v strogem centru Kranjske Gore obiščete butično trgovinico Židana Marela, kjer boste DANES ob nakupu prodajne uspešnice CAMINO – Od suženjstva do svobode prejeli DARILCE.

CAMINO – Od suženjstva do svobode

“KNJIGA ZA VSE, KI STE SI KDAJ ŽELELI ODLOŽITI TEŽKA BREMENA PRETEKLOSTI.”

Knjiga, ki vam bo pomagala v težkih trenutkih. Celo v tistih – najtežjih. Podaja upanje, moč, vero v življenje in smisel vztrajanja. 

Ta knjiga se je pisala 13 let. Oziroma 24 let. Le spisana je bila na in po Caminu. Na poti, ki mi je predstavljala osebni prehod. Prehod iz lastnega suženjstva do svobode, suženjstva kot posledice travme iz otroštva, s katerimi posledicami sem se borila vse do sedaj. Pripravljena sem bila iti na konec sveta, da se rešim teh okov, ki so postajali vse težji in težji in pod katerimi bremeni sem klecala spet in spet. In prav to sem storila. Šla na konec sveta (Fisterra) iskati preprosto – lahkotnost in svobodo!

Redna cena: 25,00 €

SUPER PRILOŽNOST!

DANES ob nakupu knjige v trgovinici Židana Marela prejmete DARILCE.

Butična trgovinica Židana Marela se nahaja na Borovški cesti 89
(Google zemljevid)

Za koga je ta knjiga?

Zate, ki se želiš umakniti od tega divjega sveta in začutiti mir narave,
Za prijatelja, ki ga nekaj močno bremeni;  
Za mamo, ki ima rada dolge sprehode in odmike v naravo,
Za sodelavko, ki že leta govori, da bi rada prehodila Camino.
Za sina, ki se še “išče v življenju”.
Za sosedo, ki rada bere dobre knjige :)
Naročilo knjige

POVEDALI STE

Mnenja bralcev

Verjamem, da ta knjiga ogromno pomeni mnogim, ki nimajo poguma in nemo trpijo v svoji bolečini.

dr. Jure Knez, DEWESoft

Draga zlata Petra, iskrena hvala za odlično knjigo, ki si zasluži, da jo vsaka Slovenka in vsak Slovenec prebere. Minilo je že skoraj 3 leta odkar sem knjigo prvič prebrala in si jo shranila za naslednjič, ko bo prišel ta dan , da jo ponovno vzamem v roke.

Danes ponovno držim v rokah knjigo in ko jo berem sem se spomnila, kaj mi je ta knjiga dala. Dala mi je pogum, da sem se odločila iti po moji poti. Pomagala mi je razumeti majhne korake, ki vodijo do velikih zmag. Začutila sem, kako se je pomembno soočiti s svojimi strahovi, jih ozavestiti in jih spremeniti v izzive, ki mi omogočajo tako osebnostno kot poslovno rast. Z vsakim dnem, ko sem brala knjigo, sem te čutila in iskreno podoživljala tvoje otroštvo, kot bi bilo moje. Toliko občutkov in toliko poguma, ki si nam dala s knjigo, je samo spodbuda za vse nas , da zmagoslavno stopamo po poti in se zavedamo, da so spremembe ključ do lepšega življenja.

Draga Petra, hvala ti, da smo spoznali tvojo zgodbo in hvala ti, da si me navdihnila, da tudi sama z veseljem delam moje korake.

Tanja Skaza, Plastika Skaza d.o.o.

Vesela sem, da je ta knjiga bila napisana in da je pristala v mojih rokah, ker je postala ena od mojih najljubših. Obstaja veliko razlogov za to. Všeč mi je način pisanja, ki sem ga čutila zelo blizu, zelo oseben in še posebej zelo iskren. Ni veliko pisateljev, ki bi delili v javnosti tako intimne in občutljive stvari. Ni veliko pisateljev, ki s tako lahkoto pomagajo bralcu biti del zgodbe. Petra je hodila po Caminu in čutila sem, da hodim z njo. Čutila sem breme težkega ruksaka, boleče noge, željo po samoti in istočasno veselje do spoznavanja novih ljudi in njihovih zgodb. Bila sem v njenih mislih in njene besede so segle v moje … Knjiga me je inspirirala na več načinov … Pisateljica je izrazila željo, da bi enkrat pisala nekaj podobnega Alkimistu (Paulo Coelho). Jaz pa želim njej povedati, da za mene Camino je to, kar si je želela. Toplo priporočam vsem odprtih glav, iskrenih misli in velikih src …

Nico Genes (Goodreads.com)

Vam moram povedati, da me je knjiga presunila na neverjeten način. Prebrala sem jo na mah in priznam, v veliko primerih s solzami v očeh. Knjiga in Vaša zgodba mi je dala nekaj novega. Nov navdih, nove sanje, nov cilj.

Špela

Tudi jaz sem velika “knjigoljubka” in vedno znova sem presenečena in kot otrok vzhičena, kako mi ravno v pravem trenutku pride pod roko ravno prava knjiga. Tako je bilo tudi z vašo knjigo Camino – od suženjstva do svobode. Zame je to še vedno knjiga vseh knjig, prebrala sem jo pa na dušek med hojo.

Eva Pirih
Petra, ravnokar sem prebrala zadnje strani vaše knjige … Tako zelo je lepa … Kar sedim, čisto ganjena in solze mi tečejo po licih. Hvala.
Vlasta Kunaver, www.pediatrnja.si
Knjiga je čudovita. Že dolgo me ni nobena tako navdušila in pritegnila. Dovolj mi je duhovnih knjig, ki samo nekaj učijo. Osebne izkušnje in pisatelj, ki duhovnost živi, pa je nekaj popolnoma drugega. Prebrala sem jo dobesedno na en mah. Dala mi je zelo misliti.
Andreja Kastelic, Družina zlate dobe

… edina pisateljica, ki te lahko na eni strani nasmeji in na drugi razjoče (in ne, nisem čustven, jebemti ) …

Sandi Gorišek, avtor knjige Skozi moje oči - ZDA
Petra, odlična knjiga, neverjetna vsebina polna emocij in doživetja. Hvala za to.
Tanja Skaza, Plastika Skaza
Ganjena sem bila, ko mi je Petra poslala svojo neobjavljeno knjigo CAMINO – Od suženjstva do svobode v branje. Nisem imela nikakršnih pričakovanj. Knjiga me je potegnila vase že od vsega začetka. Začutila sem, da gre za drugačno branje. Njeno”nesramno” iskreno pisanje se me je dotaknilo do dna srca.

Z vsakim novim poglavjem mi je razkrivala delček sestavljenke njene notranjosti. Občudujem Petrin pogum in njeno pristnost. Njene besede so našle tudi moje skrite kotičke v sebi. Marsikdo bo lahko našel kakšen manjkajoč del svoje preteklosti, ki bi bil rad viden in sprejet.

To “golo” človeško knjigo zdaj razvrščam ne lestvico mojih najboljših knjig, ker čutim, koliko lahko ta knjiga pomaga bralcem. Odpira možnosti dojemanja drugačnosti in sprejemanja enakosti. Kako smo si ljudje na vse zadnje podobni. Res jo toplo priporočam. Bravo Petra, kapo dol!

Polonca Leban Grmek, ilustratorka
Hodim in hodim in hodim. Od besede do besede. Od stavka do stavka. Od vprašanja in ne vedno do odgovora. Zamika me, da bi vzel pohodniški tempo Camina, od dneva do dneva. Zgolj zato, da bi ponujeno uredil in prevedel v svet mojega dojemanja. Kajti moj svet je počasnejši in se ustavlja ob vprašanjih, ki so današnjemu vsakdanu, vsaj mislim, samoumevna. Račun brez krčmarja.

Pohodnica preseneča iz dneva v dan in me z menjavanjem prizorišč, ter s premišljenimi skladateljskimi prijemi, spreminjanjem ritma, domiselno agogiko, sodobno harmonijo, ki ne beži od disonanc, polifonim vodenjem linij in učinkovitimi modulacijami pravzaprav prisili, da v albergih premaknem čas naprej. K temu izdatno prispeva tudi izvrstna orkestracija, obarvana z zborom domačinov in mednarodno zasedbo solistov: Španec Jaime, simpatični Juan-Valder, pa Nadiye, Monika in Carl in še kdo.

Dvospev Danke Hannah in Petre v vetru na gori me je, priznam, spravil do solz. Občudujem vztrajnost, zanikanje vseh vrst bolečine, vračanje k osnovnim človeškim vrednotam. Izpisujem globoke misli, vredne filozofa. Uživam ob turističnih opisih in se zabavam ob anekdoti, zakaj matematik ne more dobiti Nobelove nagrade. Obenem pa se ves čas sprašujem, kam me bo pisateljica pripeljala s Hinavsko Prijateljico, ki jo sprva ne piše z velikimi začetnicami. Ji je dala priimek in ime? In kdo sploh je? Neka Petra v Petri?

Dvajseti dan na Caminu pisateljica odškrne vrata, odpre šele v drugem delu, na koncu. Doma.

Na stežaj.
Iskreno.
V prvi osebi.

“Hej, Petra,” se ti je zahvalil Jaime ob slovesu, “hvala, da si. Tudi zaradi tebe ponovno lahko verjamem v človeštvo.”

Moje besede je rekel.

Želim ti vse dobro! Knjigi CAMINO – Od suženjstva do svobode tudi!

Stane Peček, pisatelj
Zrelo. Iskreno. Čutno in čustveno. Preprosto popolno ubesedena pot Petrine (delne, a pomembne) življenjske preobrazbe, ki bralcu v tem obsežnem zapisu postavi na piedestal sebe – razgali svoja čustva, misli, želje, travme, sanje …

Z izjemnim občutkom za živo pisanje z izbranimi besedami in v bralcu naraščajočo radovednostjo ter srce parajočim dramatičnim doziranjem resnice (beri: Hinavske Prijateljice) izpove svoje dosedanje življenje in hrepenenje po boljšem življenju. Danes, v materialistično naravnanem svetu, je človekova svoboda prav to: zavestno se iztrgati zunanjemu obilju in lažnim nasmehom, stopiti iz cone udobja, biti iskren in se vreči v neznano.

Ni enostavno nastaviti si ogledalo, se odpraviti na pot spoznanja in lastne inventure. Še manj enostavno je potem te ugotovitve deliti z drugimi. To je še posebej drzno, če si oseba, ki te ljudje spremljajo, občudujejo, posnemajo …

Knjiga CAMINO – Od suženjstva do svobode (jaz bi jo imenovala osebnoizpovedni roman) ima pomembno sporočilno vrednost: je tekoče zapisana zgodba z zanimivimi drobci potopisa in ima hkrati terapevtsko moč.

Irena Potočar Papež, www.peresa.si; avtorica knjige Bonton (bombon) za vsak dan
Knjiga Camino – Od suženjstva do svobode je drugačna od Petrinih dosedanjih knjig, kar je jasno že po nekaj prvih straneh. Če sprva pomisliš, da bodo opisani zgolj njeno premagovanje španskega Camina in njene dogodivščine po poti, te resnica presuni do dna srca, saj je v ozadju nekaj neprimerno globljega, nekaj, od česar je odvisna njena nadaljnja življenjska pot.

V knjigi se Petra skoraj popolnoma ‘razgali’, med potjo po Caminu nam namreč v iskreni osebni izpovedi razkrije bolečo izkušnjo iz otroštva, ki močno zaznamuje njeno življenje ter pojasni in hkrati tudi osmisli njeno dosedanjo življenjsko pot. Šok ob spoznanju o njeni izkušnji v otroštvu je neopisljiv, sploh če Petro poznaš le iz njenih dosedanjih knjig in kot vedno nasmejano ter pozitivno predavateljico in motivatorko …

Toda če mislite, da je namen knjige avtoričino smiljenje sami sebi, vdajanje v usodo, obupovanje in podobno, ste v zmoti, saj je knjiga vse prej kot to. Kljub težkim trenutkom, ki jih ob soočanju s travmo doživlja na Caminu in po vrnitvi domov, se ne preda, temveč bije svojo bitko in na koncu reši svojo največjo težavo ter z optimizmom hodi naprej.

Skozi zgodbo v živih barvah slika lepote narave in naniza celo paleto zanimivih dogodivščin s poti, neizpodbitnih resnic o svetu, v katerem živimo, spoznanj o ljudeh, življenjskih modrosti in misli, prepriča nas s svojo pozitivno naravnanostjo in vztrajnostjo ter v nas vzbudi zavedanje, da je življenje lepo in neprecenljivo. Knjiga Camino – Od suženjstva do svobode je knjiga, ki te ne pusti ravnodušnega, je knjiga, ki te napolni s pozitivnostjo in prepriča, da za vsakim še tako močnim in dolgotrajnim dežjem res posije sonce.

Adriana Mezeg, lektorica Petrinih knjig
Camino – Od suženjstva do svobode … Knjiga, ki se bere kot napet roman, a je hkrati odličen popotniški vodnik, zdravilen terapevtski priročnik, filmska ljubezenska zgodba, duhovno čtivo, divja pustolovščina in še mnogo več. Petra, vsaka ti čast! S to knjigo si dala svetu darilo in izjemen prispevek v vseh pogledih.

Napisala si »najprej ti prehodiš Camino, potem on prehodi tebe« – in pri branju tvoje knjige je podobno. Ne veš ali ti bereš njo ali ona bere tebe. Niti v službo nisem šla, da bi jo lahko prebrala v enem kosu … tako kot si ti vzameš dopust za gore :)

Preizkušnje se pogumnim zgodijo zato, da bi nekdo sploh spregovoril. <3
Pozdrav in poklon!

Silva Mlekuž
Petra s knjigo CAMINO – Od suženjstva do svobode prinaša upanje. Upanje za vse tiste, ki se borite z dvojnim jazom – zunanjim srečnim in notranjim jokajočim, žalostnim, pesimističnim, ranjenim … Po mojem mnenju je pomembno tudi spoznanje, ki ga lahko zaznamo v knjigi; da je vse mogoče, a za to je treba začeti pri sebi. Noben učitelj, mama, oče, prijatelj, sodelavec, šef, prijatelj, partner, psihoterapevt … ti ne more pomagati, če tega ne dovoliš in ne narediš prvega koraka sam. Soočiti se s sabo – z lastnimi strahovi, pomanjkljivostmi, težavami je odskočna deska v boljši jutri. Čudežni vzgib, premik v glavi, v umu na poti do Življenja pa je lahko tudi Petrina knjiga.

Njena osebna pot, polna vzponov in padcev, je težka (tako kot tista fizična, zaznamovana z žulji) in zahtevna prav zaradi čiščenja, za katerega se je zavestno odločila.

Petrin zapis daje upanje mnogim, ki se iščejo, krivijo, obupujejo, uničujejo, kritizirajo … Petra (iz)ve, da je težko iskati in graditi lastno identiteto, če prej ne »resetiraš« gnilih temeljev. In to se trudi narediti.

Zato naj vam ne bo žal časa, ki si ga boste vzeli za (bralno) potovanje s (kot se sama opiše) skodrano predavateljico s hecnim priimkom, ki je zaljubljena v naravo in potovanja. To je edinstvena, iskrena, hudomušna, zabavna in preprosta 5ra.

Irena Potočar Papež, www.peresa.si; avtorica knjige Bonton (bombon) za vsak dan

Knjiga za vse, ki si želite odložiti težka bremena preteklosti. In knjiga za ljubitelje dolgih sprehodov, narave in lahkotnosti bivanja.  

Pogovor o knjigi

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Kdo je avtorica Petra Škarja?

petra škarja česa šole ne povedo

Bodi, kar si; delaj, kar te veseli, je njeno osnovno vodilo in vodilo vseh njenih knjig.

Je avtorica petih knjižnih uspešnic, med katerimi je najuspešnejša Ameriški milijonarji so spregovorili, ki je prevedena v hrvaščino, angleščino, ruščino in prodane avtorske pravice na Kitajsko. Sama sicer pravi, da je najuspešnejša knjiga CAMINO – Od suženjstva do svobode, ki se je dotaknila največ src in spremenila največ življenj …

Kot govornico jo vabijo v šole, podjetja, društva, knjižnice … Predavala je tudi na TEDxu in celo na Kitajskem.

Več o njej si preberite TUKAJ.