MOJE MISLI … V TVOJE SRCE

MANJA TANCER in ANEJA ZALOŽNIK JAUŠNIK

Pesniška zbirka s čudovitimi slikami.

Dve ženski. Dve ustvarjalki. Dve različni generaciji. Dve različni poziciji. Dva različna pogleda – skozi besedo in skozi sliko. In ena knjiga, ki sije od energije povezovanja in izražanja umetniškega duha.

Knjiga, ki nas navdahne ob misli, kakšne stvaritve nas čakajo, ko začnemo sodelovati in se dopolnjevati. To sta dokazali Aneja in Manja, dijakinja in profesorica, ki se preko besede in slik dotikata naših src.

Zbirko pesmi in ilustracij so podprli: Občina Ruše, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše in Osnovna šola Janka Glazerja Ruše. Hvala! 

Še nekaj podatkov o knjigi Moje misli … v tvoje srce:

  • Število strani: 76
  • Prva izdaja: februar 2020
  • Format: 13 cm x 17 cm
  • Vezava: Trda vezava

Avtorici celoten zaslužek od prodaje knjige namenjata šoli za podporo dijakov v njihovih kreativnih idejah.

Redna cena:

11,00 €
[elementor-template id=”23047″]

Mnenja bralcev

Pot do ustvarjalnega prvenca ni lahka in enostavna. Najprej je treba prepoznati talente, in Aneja Založnik Jaušnik to zagotovo je, saj smo imeli priložnost občudovati njene stvaritve, že ko je bila učenka Osnovne šole Janka Glazerja iz Ruš. Kadar pa združita moči razredničarka in dijakinja, je to posebna zgodba. Zgodba, ki je ni mogoče spregledati. Zato smo z veseljem priskočili na pomoč in podprli izdajo te knjižne zbirke. Prepričan sem, da pesmi in ilustracije ne bodo nikogar pustile ravnodušnega. Čestitke obema avtoricama za odlično idejo. Prepričan sem, da bomo #SKUPAJ pomagali pri nastanku še kakšnega projekta.

Ladislav Pepelnik, prof., Ravnatelj Osnovne šole Janka Glazerja Ruše

Zakaj?

“Ne vem, kam pelje ta pot, niti ne vem, kam me bo popeljalo življenje. Vem le to, da živimo tukaj in zdaj. Slikam in rišem, že odkar pomnim … in rekla bi, da to predstavlja velik del mene. Pred časom mi je razredničarka predstavila idejo, da bi skupaj ustvarili pesniško zbirko. Ideja me je seveda fascinirala in rekla sem si, zakaj pa ne! Z dopolnjevanjem misli in ilustracij različnih stilov, od risbe do slike, je nastal plod najine domišljije, prav ta, ki ga zdaj držite v rokah in prebirate. Z besedami in potezami, izlitimi na papir, upam, da se vas vsaj malo dotakneva. S to knjigo vstopam v svet nečesa zame novega, še neodkritega in z malo sreče si želim, da to ni zadnja knjiga, na kateri je na prvi platnici moje ime.” Aneja Založnik Jaušnik

“Misli na papirju ti božajo dušo, ko padaš po skalnatem pobočju, se izgubiš v temačnem gozdu, utopiš v oceanu čustev hrepenenja in strasti … Misli na papirju so svetla luč na koncu tunela, ko si rečeš: pa daj, vztrajaj. Ta luč je namenjena tebi, da se spremeniš, uvidiš, kaj delaš narobe, spregledaš, kdo si in kaj si želiš, in si rečeš: pojdi po začrtani poti in ljubi, samo ljubi življenje in občutke v njem … Ker vse to smo vsi mi, skupek teh čustev, doživetij, mi smo celostni in izpolnjeni le takrat, ko smo sposobni vse to doživeti, sebe sprejeti, čutiti in ljubiti hkrati.

Pesniška zbirka, ki je pred vami, je poklon in hvaležnost vsem mojim, ki jih globoko spoštujem, saj so me skozi leta iz kamenčka zbrusili v diamant, ki danes poskuša v vsakem posamezniku odkriti edinstvenost. Poskušajte si predstavljati življenje, kjer bi imel vsakdo med nami priložnost, da bi ga kdo vzpodbudil, da postane edinstvena osebnost. Dragi moji bralci … vzpodbujajte se, iščite edinstvenost v drugem in mu jo pomagajte razviti.” Manja Tancer


NAKUP KNJIGE

Kdo sta Manja in Aneja?

Aneja Založnik Jaušnik – dijakinja Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Manja Tancer – profesorica na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše. Obe pa umetnici, ustvarjalki, ki preko besede in slike v ljudeh prebujata najgloblja čustva.

Dokazali sta, kaj čudovitega se lahko ustvari, ko sodelujemo, se podpiramo in skupaj ustvarjamo.

Ostale zgodbe

[elementor-template id=”22521″]