Andreja Comino

Čisto nekaj drugega so konkretne zgodbe ljudi, ki so me zanimale od nekdaj. Tistih, ki so v enaki koži, kot sem sama.

Medtem ko na televiziji, v časopisih in revijah, na Facebooku, Instagramu in še drugih čudežih sodobne tehnologije gledate posnetke srečnih, zadovoljnih in uspešnih ljudi, sem se sama osredotočila na njihovo ozadje.

Kako v resnici živijo in preživijo svobodnjaki? S kakšnimi stiskami se soočajo, kako jih premagujejo, kako ne izgubijo vere v to, da je svet dober in da en črn dan ni enak drugemu, kako zmorejo verjeti, da bo bolje, da jih bodo poklicali, sprejeli njihove projekte …

Svoboda - breme ali privilegij? (Andreja Comino)

POLETNA AKCIJA: Knjiga kar 40% ceneje

 

Med temi ljudmi je presenetljivo veliko »znanih« Slovencev, takšnih, ki so redni znanci za radijskim in televizijskim mikrofonom, na gledaliških in glasbenih odrih, pa tudi takšnih, katerih delo je nujno potrebno za nemoteno delovanje medijskega in umetniškega sveta, vendar s svojim imenom in priimkom niso toliko izpostavljeni.

Ste vedeli, da so svobodnjakinje voditeljica in novinarka Mojca Mavec, igralka Lara Jankovič, plesalka svetovnega kova Jagoda Batagelj, glasbenica Vesna Zornik in mnogi drugi?

Sogovornike, ki so mi zaupali svojo svobodnjaško zgodbo, sem tudi pobarala, kakšna bi bila po njihovem optimalna rešitev za ta neprijetni in pogosto neželeni status, ki je na Facebooku pogosto  označen z »zapleteno«.

Iz knjige SVOBODA – Breme ali privilegij?

 


PREBERI ŠE:

Saša Einsiedler: »Računate lahko samo nase!«


 

Saša Einsiedler