CAMINO – Od suženjstva do svobode

PETRA ŠKARJA

Knjiga za vse, ki ste si kdaj želeli odložiti težka bremena preteklosti.

Camino je romarska pot po Španiji. Avtorica v knjigi opisuje zanimiva doživetja, raznoliko pokrajino, nenavadne stike več kultur in spoznanja, ki pridejo na 40-dnevni poti tišine in poglabljanja vase.

Ob tem so ji nepričakovano prebudili in močno sili v ospredje spomini iz ranega otroštva, ko je kot majhna deklica več let doživljala zlorabe … Posledice te travme so jo držale v okovih suženjstva in ji ne dopuščale, da bi zaživela svobodno in lahkotno. Ji bo Camino pot pomagala, da to končno odvrže, se hkrati sooči z domačimi, sooči s storilcem, sooči z okoljem, ki je še vedno prežeto s tabu temami?

Knjiga je bila prodana že v več kot 7000 izvodih in bila predstavljena na mednarodnem kongresu World Affaires v Koloradu ZDA. Je knjiga, ki razbija tabuje in daje dovoljenjem vsem trpečim dušam, da izrazijo in se soočijo s svojimi najtemačnejšimi platmi.

Naročilo knjige
CAMINO - od suženjstva do svoboe Petra Škarja

Kdo je Petra Škarja?

Petra Škarja je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je najbolj poznano delo CAMINO – Od suženjstva do svobode.

Med prodajno najuspešnejšimi je sicer knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili, ki je prevedena v hrvaščino, ruščino in angleščino, na Amazonu je prejela naziv Bestseller, avtorske pravice pa prodane na kitajski trg, kamor je bila tudi vabljena kot govornica. Med bolj poznanimi njenimi knjigami so še AKROBATI – dr. Jure Knez, ZATE – Velike resnice malih doživetij, GORA, Franc Jager – trgovine Jager …

Petra je soustanovila podjetje 500 podjetnic d.o.o., ki so ga kasneje prodale v boljše roke, pravi, nato pa je iz ljubezni do knjig ustanovila Založbo 5KA, ki podpira izključno slovenske avtorje. Slogan založbe je: Zgodbe, ki si zaslužijo živeti večno.

Zase pravi, da ostaja ena od sanjačev, ki mislimo, da s spremembo posameznika lahko spremenimo svet.

Petra Škarja, CAMINO - Od suženjstva do svobode

Odlomek iz knjige CAMINO – Od suženjstva do svobode

UBOGI je, kdor se le s količino prijateljev lahko pohvali. Kajti začutil še ni prave globine odnosa, ki ni pogojen s številom povezav …

NESREČEN je, kdor se z materialnim predstavi. Kajti vedno je v strahu, da to izgubi, in vsak trenutek to možnost nosi v odmevu svoje hvale. Pravo vrednost človek nosi v sebi, tisto, ki je požar ne zogleni, veter ne odpihne, potres ne načne in družba ne odvzame. Tisto, ki je vedno z njim, kamor koli gre.

UJETNIK je, kdor si partnerja, otroke in stvari lasti. Šele ko te ni strah izgubiti vsega, začutiš svobodo in gradiš odnose na temeljih čistosti in iskrenosti.

PRESTRAŠEN je, kdor se za nazivi in plaketami skriva. Kajti ko si pripravljen ponosno stopiti pred množico, brez tega, gol in bos, takrat se šele zaveš svojih znanj in sposobnosti.

LAŽNIVEC je, kdor le srečo, hvalo, uspehe pozna. Lažnivec samemu sebi. Kajti svet je jin-jang, kot smo to ljudje, kot so to naše poti vzponov in padcev, lepot in tegob, rasti in umiranja.

NEVEDEN je, kdor le s prsti, očmi, nosom, ušesi in umom živi. Kajti prave globine se začnejo v srcu in onkraj vsem poznanega …

ZMEDEN je, kdor le množicam sledi. Kajti pravo pot lahko najdeš le v tišini, v samoti, v šepetu srca in modrosti intuicije.

PRAZEN je, kdor stoji le na varnem čolničku mirnega jezera. Kajti doživetja divjih brzic, razburkanega morja, viharjev oceanov, moči slapov vlivajo moči in neskončnost energije življenja, ki te polnijo. Polnijo tvoje strasti, polnijo izkustva in dajejo življenje življenju, četudi prek nevarnosti, strahov, tresočih se rok in šibečih se kolen.

Najbolj IZGUBLJEN pa je tisti, ki ve, da vse ve. Ki ve, da je uspešen. Ki ve, da je slaven. Ki ve, da je lep. Ki ve, da je več kot ostali.

Petra Škarja, CAMINO – Od suženjstva do svobode

Naročilo knjige

CAMINO Jakobova pot knjiga Petra Škarja