IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

DAMIJAN JANŽEKOVIČ

Depresija – včasih težko prepoznana, vendar v človeka tako globoko zasidrana bolezen današnjega časa dosega vedno več ljudi, tudi otrok in najstnikov. Občutki nesmisla bivanja, trpljenje brez razlage, neustavljiv jok in izdihi, globoka žalost … Mnogi nemo trpijo v svoji bolečini, ki je okolica ne prepozna. Mnogi težko pojasnijo, kaj se jim dogaja. Mnogi ne vedo, kako v takšni situaciji pomagati sebi ali prijatelju. Mnogi sploh ne vedo, kaj je depresija.
Redna cena:

19,50 €

“Preprosto čutim v sebi nič, neko praznino, kot da je v meni vse umrlo. Včasih, ko sedim v sobi v popolni tišini, komaj občutim utrip svojega srca. Ali je to normalno?.”

DAMIJAN JANŽEKOVIČ

Več o knjigi

Kljub travmam iz otroštva lahko vsakdo živi srečno, preprosto in lepo življenje. Damijan je to dokazal. Zdaj pa si želi, da bi to osvojili še vsi drugi. Za boljši jutri in lepši svet.

Knjiga vas bo popeljala v življenje mladega fanta, ki bije bitko z depresijo, medtem ko se sprašuje o smislu bivanja in smislu življenja. Kako lahko nekdo, ki je tako globoko na dnu, najde pot do svetlobe in lepot, kako naj najde moč, da se poda nanjo, in kako lahko spremeni svoje življenje na bolje? Je možno začeti znova in se osvoboditi okov depresije? Kako? Na kakšen način?

Redna cena:

19,50 €

Mnenja o knjigi IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Izgubljeno otroštvo

V naši lepi deželi močno primanjkuje osebnih izpovedi, ki z neposrednostjo kažejo pot iz dejanskega pekla v življenje. Damijan nas z veliko poguma povabi v zgodbo svojega življenja, ne olepšuje, na trenutke je brutalno iskren in tvega mnogo – samega sebe nam ponuja brez zadržkov v presojo in učenje. Učenje tega, kako se z vztrajnostjo in usmeritvijo lahko premaga tudi res hude življenjske ovire. Damijanu izrekam vse čestitke za opravljeno velikansko delo in darilo, ki ga je ponudil nam, bralcem. Samo upam, da bo delo našlo svojo pot do tistih, ki se borijo s svojimi demoni na težkih poteh tega bivanja.

Matic Munc, psiholog

Video vsebine

Iz knjige

Življenje je velikokrat napolnjeno z vprašanji brez odgovorov. Pogumno je iskati tiste odgovore, ki še naprej dajejo smisel v našem življenju. Včasih iskanje odgovorov vodi le do še več vprašanj, včasih pa je bolje, da česa ne izvemo nikoli. V mojem otroštvu je bilo veliko vprašanj, ki so me težila. Na nekatera mi je čas prinesel odgovor, druge odgovore sem moral poiskati, a na nekatera nisem imel odgovorov. So jih pa zato imeli drugi. Marsikdo mi je v tistem obdobju sicer poudarjal, da so določena vprašanja, ki jih je najboljše pustiti brez odgovora, a jaz sem kljub vsemu želel odgovore. Včasih je kruta resnica veliko lažje prebavljiva kot pa nevednost, vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Pogledal me je in z nasmehom dodal: »Ti si že izjemno bitje. Zame si ti produkt lekcij, ki si se jih si se naučil. Za svoja leta si poln modrosti, saj si šel skozi marsikomu nepredstavljive, predvsem grozne stvari. In zraven mene sedi človek, ki je preživel toliko neviht in deževja, a je vseeno nadaljeval svojo pot. Bolečina te je okrepila, Damijan, dež pa te je s časom tudi očistil.«

Odvrnil sem: »Ravno to je tisto – včasih je vse, kar moramo storiti, da se preprosto odločimo. Da globoko vdihnemo in naredimo korak naprej ter stopimo ven iz cone udobja. Ljudje lahko za vedno stojimo v coni udobja in vedno bomo našli razlog, da ne bi stopili ven. Dejstvo je, da pri izstopu stopamo v neznano in ne vemo kaj nas čaka – morda bo bolelo, morda bo težko, morda bo neprijetno. In vse to je res, a hkrati bomo zapravili številne priložnosti v življenju, če stojimo na robu cone udobja. Najbolje je, da stopimo korak naprej in se odpravimo v neznano. Nikoli ne vemo, koliko lepih stvari nas tam čaka.«

Kako je nastajala

knjiga IZ PEKLA DO ŽIVLJENJA: Bitka z depresijo

Le nekaj utrinkov nastajanja knjige:

Ostale zgodbe