VIRUS IDEJ

Amanda Lesjak

Ženska, upaj si na sam vrh! (izsek iz knjige, ki nastaja)

Človek ima veliko življenjskih prostorov – svoj kraj, gore, svojo hišo in delovno mesto, kjer živi in ustvarja, najpomembnejši prostor pa je svet misli. Seveda imamo tudi tam omejitve, lahko pa tudi brezmejno svobodo – kakor pogledamo ali kakršen človek smo po naravi.

Meni se je od nekdaj zdelo najbolj smiselno uriti skrite svetove v glavi in s tem krepiti miselno zaznavanje možnosti, ki mi jih življenje ponuja. Povsem jasno mi je, da človek z dovolj živahno predstavno močjo in domišljijo veliko lažje uresničuje in oblikuje svoje življenje – to sem dokazala tudi sebi. Misli so namreč najmočnejša droga, ki jo človek lahko uporablja.

Ob tem verjetno vsi pomislimo na placebo učinek. Človek že po naravi stremi v prihodnost, zaradi česar morda dostikrat pozabi živeti trenutek v sedanjosti, pa vendar. Preden se odpravimo, moramo vedeti, kam želimo priti; šele ko imamo pred sabo konkreten cilj, lahko načrtujemo, kako ga bomo dosegli in od kje zbrati dovolj svoje življenjske energije, da ga uresničimo.

Kaj hitro mi je postalo jasno, da hiše nikoli ne bom zgradila, če bom zgolj gledala v gradbene načrte – prav na tej točki odločitve se je moje razmišljanje spremenilo. Potrebno je zagristi v jabolko, pa četudi je tu in tam kislo. Vsako novo znanje in pridobljene izkušnje so del človeka, ne glede na dogajanje okoli nas. In tega sem se neznansko veselila.

S tem prispevkom vas želim predvsem spodbuditi, da se opogumite in živite življenje ter uresničite katere koli življenjske projekte, če globoko v sebi čutite, da je tako prav – prav za vas.

Moj življenjski projekt se je s pomočjo tega zavedanja začel uresničevati – zgraditi hišo iz naravnih materialov (slame in ilovice) in hkrati poskrbeti za čim nižji ogljični odtis. Izjemno spoštujem naravo in vse, kar imamo kot začasni obiskovalci na tem planetu moč izkusiti in doživeti. Na tem temelji moja zavestna odločitev. Moje glavno vodilo je vedno nalagalo, da se moram nečemu odpovedati, da bom lahko na drugi strani prejela – imela. To je življenje.

To pot pa so mi morali nakazati življenjski dogodki, ki so me zaznamovali. Del te poti je gotovo dano prijateljstvo z Andrejo – z energijo, zanosom, veseljem in jasnim ciljem sva se pred nekaj leti odpravile na najvišji vrh Alp. Želja, da greva na Mont Blanc, ki se v slovenščino prevaja kot Bela gora, se je v najinih ženskih debatah vedno pogosteje omenjala, hkrati pa sva bili vedno odločnejši, da goro v bližnji prihodnosti tudi dejansko osvojiva. In sva jo! Lepo, veličastno in ponižno, ker spoznaš, kako majhen si pred goro in navsezadnje tudi življenjem.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS