VIRUS IDEJ

Špela Baričič

Zapis, 14. 3. 2020

Če nisem mirna sama, ne morem biti mirna z drugimi.

Če si ne vzamem časa zase, za ozaveščeno dihanje in vaje, sem razdražljiva, iztrošena in svoji okolici težko pomagam.

Mir se začne v nas, ko se povežemo s svojim centrom, ko meditiramo, sedimo v tišini, gremo v naravo in beremo navdihujoče knjige.

Zaupanje je ključno. Odgovornost zase in za druge je nujno potrebna.

Sočutje in pomoč sočloveku sta bistvena.

Zavedanje, da vsaka naša misel ustvari realnost in da je vse nizka ali visoka vibracija, je ključno.

Delo na sebi in soočanje s strahovi nista enostavna, a nam omogočata napredek in osebnostno rast.

Vse se zgodi z razlogom, da gremo bolj vase, k sebi in se bolj povežemo s svojim bistvom.

Zadnji meseci so bili zame izrazito psihično in tudi fizično naporni. Brez dela na sebi, podpore bližnjih in skupnosti, kvalitetnega spanca, zdrave prehrane in pozitivne miselne naravnanosti ne bi zmogla. Sem pa vedno verjela  in zaupala, da sem na pravi poti, na kateri sem morala skozi temo in doživeti takšen kontrast, da grem zdaj po blagoslove.

Spopadajmo se z izzivi, ne otepajmo se jih, ker smo vselej nagrajeni z osebnostno rastjo.

Čas za refleksijo, družino, krepitev odnosov, umiritev. Za sprehode v naravo. Za izolacijo. Za umik od okolice. Za dvigovanje vibracije. Za čaščenje narave. Za informiranje in spreminjanje miselnosti ter načina življenja. Čas za delo od doma in na daljavo. Varno in odgovorno.

Zapis, 27. 3. 2020

Trenutna situacija marsikomu predstavlja izziv. Ne pozabimo na to, da so izzivi priložnost za rast. Potrebujemo kontrast, preizkušnje, “temnejše” dni, da znamo bolj ceniti in biti hvaležni za tisto, kar imamo. Izkoristimo dano priložnost za krepitev odnosov – do samega sebe in do bližnjih. Čas zase, delo na sebi, meditacija in energijske vaje za telo so sedaj še toliko bolj nujni. Tako se izognemo morebitnim trenjem z bližnjimi, ker smo slišani in zadovoljni.

Redno se sprašujte: »Kako lahko pomagam, prispevam k skupnosti, kaj bi me osrečilo, česa že dolgo nisem počel/a? Kako lahko sedaj osebnostno zrastem, nadgradim svoje znanje …?«

Menim, da nas situacija uči preprostosti, sprejemanja, skromnosti, zaupanja. To so tudi taoistične modrosti, starodavne modrosti, ki smo jih v naši družbi precej izgubili. Da bi lahko osebnostno napredovali, včasih potrebujemo potisk izven cone udobja in soočenje z lastnimi strahovi in čustvi. Sprememba je edina stalnica. Živimo sedaj to. Med seboj zgradimo mostove in se povežimo, pokličimo se, namenimo si lepe besede.

Prakticirajmo vrline, ki so nam trenutno dosegljive. Podprimo se!

Ne izgubimo smisla za humor, smeh je nalezljiv.

Pazimo na lastno vibracijo. To, kar oddajamo, dobimo nazaj. Soočimo se z negativnimi čustvi, nato pa jih spustimo v tla, v zemljo. Očistimo se negativnih čustev in omejujočih prepričanj.

Preživela sem že marsikatero nevihto in vem, da bom tudi to, v to ne dvomim – to je priložnost za rast. Z mirnostjo, zbranostjo, sočutjem, podporo drugim. Ljubezen je tista, ki nas ščiti, tista pristna materinska, ki je ne potrebujemo iskati zunaj sebe, ker leži v nas.

Tema je bila in bo, s svetlobo jo lahko skupaj premagamo. V to verjamem, zato odgovorno dvigujem svojo vibracijo in širim sporočilo ljubezni v svet. Ljubezen celi in premaga vse. Ni je močnejše sile na tem svetu!

Čutim neizmerno odgovornost in željo po širjenju svojega poslanstva in pomoči drugim. Navdihovati. Zaupati. Verjeti. Sočustvovati. Občudovati. Tu niso pomembni nazivi – pomembna je energija, srčnost, solidarnost in skromnost.

Vsak trenutne razmere sprejema in doživlja drugače, pomembno je, da si prisluhnemo in se slišimo med seboj. Strah nas je negotovosti, samote, upravičeno smo tudi jezni.

Vsak pri sebi lahko z meditacijo, užitkom in časom zase znotraj svojega doma začne že danes. Tako vplivamo na ljudi okoli sebe. In kamenčki se počasi zlagajo v celoto.

Od srca k srcu.

Zapis, 24. 3. 2020

To je popoln »reset«.

Čutim svobodo.

Vetrič z mene odpihuje stran vse, kar še mora iti. Ves balast, vse odvečno, negativno, nalepljeno energijo drugih ljudi.

Čistim se.

S stopali sem prizemljena in povezana z Zemljo, skozi Krono sem povezana z Luno in Vesoljem.
Vse dobiva svoj smisel. Vse je sklenjen krog.

Zdaj še bolje razumem. Tako zelo sem hrepenela po tišini in miru, saj so me obdajali tudi brez razloga panični, prestrašeni ljudje in tega trenutno res ne potrebujem. Razumem, le zaupali niso.
Izpostavljena sem bila okolju z negativno, razpršeno energijo.

Zdaj končno diham svobodno, živim mir. Čeprav delujem umirjeno in veliko delam na sebi, se nisem niti zavedala, kako zelo sem potrebovala takšno spremembo.

Hvaležna sem za ta premor in v njen vidim blagoslov. Kljub temu ravnam odgovorno in realno, čustev ne zanikam. Poskušam se ne osredotočati preveč na to, kaj prinaša naslednje obdobje, ampak živim za ta trenutek, tukaj in sedaj.

Trenuten čas dojemam kot »reset« in premor, nabiranje moči pred novim začetkom, dvig vibracije in pozitivno miselno naravnanost. Mislim, da bomo potrebovali še veliko energije, zato izkoristimo čas tudi za njeno shranjevanje, ustvarjanje, energijske vaje in gibanje na samem v naravi ter samorefleksijo. Upočasnimo svoj tempo in se povežimo z bližnjimi.

Zapis, 11. 4. 2020

Kaj je zame ljubezen?

Ljubezen je največja gonilna sila. Omogoča mi opravljanje srčnega dela in povezavo z mojo lastno intuicijo. Ljubezen me žene naprej – kadar sem razočarana, kadar se mi godijo krivice, kadar je težje videti smisel.

Delovanje in dejanja iz ljubezni ter osredotočanje nanjo odpravljajo strah. Učim se brezpogojne ljubezni. Ljubezen je vonj vrtnice z domačega vrta, materinska ljubezen.

Pri svojem delu delujem iz ljubezni. Sicer ne bi mogla delovati. Ljubezen me motivira.

Redno izvajam vaje za odpiranje srca in se mu nasmiham. Srce me opozarja na mojo resnico. Včasih bije hitreje in se potem umiri. Ozavestimo svoje srce in sledimo njegovemu bitju. Kaj je tisto, kar nas žene naprej? Kaj delamo iz ljubezni, kako lahko s svojimi dejanji prispevamo k Skupnosti? K temu se vedno bolj osredotočam in tako bom delovala tudi vnaprej.

Ljubezen je umirjenost duha, povezanost s seboj in sedanjim trenutkom. Zaupanje in vztrajanje. Ljubeče srce nas vodi po pravi poti. Kadar poslušamo srce in delujemo iz ljubezni, ne bomo nikoli ravnali narobe.

Zdravo srce je radostno, zadovoljno, sočutno, ljubeče, hvaležno, polno spoštovanja do sebe in drugih – v njem ni prostora za zavist, ihto in sovraštvo. Četudi do teh negativnih čustev pride, si jih priznajmo in jih izpustimo v zemljo ter jih z vajami transformiramo v pozitivna čustva.

Mehkoba srca me vedno spominja na vrtnico. To mehkobo, nežnost tako zelo potrebujemo … Če je ne dobimo iz okolice, si jo namenimo sami, z lepimi dejanji, pozornostmi in lepimi mislimi. Sproščenost obraza z dvignjenimi ustnimi kotički, sproščenost in jasnost misli. Pristne ljubezni ni mogoče doseči na silo, pristna ljubezen zgolj je. Ko si tukaj in zdaj, ni pomembno, kaj je bilo in kaj bo, srce je sproščeno in umirjeno.

Nasmehi, optimizem, ljubeči občutki ob ljubljenih osebah in delu, ki ga opravljam, polnijo moje srce in dvigujejo mojo srčno frekvenco. Notranje zadovoljstvo je eden izmed ciljev, ki jim sledim. Zato ravnam v skladu z intuicijo in ne dopuščam ravnanj, ki niso v skladu z mojo resnico.

Ko sem pred leti obiskala pokojno babico v domu za ostarele, je kljub močni demenci nekega dne govorila samo o ljubezni. Predala mi je zelo pomembno sporočilo in popotnico za naprej. Imela je svetel trenutek in govorila je o tem, kako je pomembna ljubezen – ona jo je videla in jo živela. Vedno je ob meni, njeno ljubezen čutim še danes in zaradi nje jo lahko dajem naprej.

Zapis, 14. 4. 2020

In v najtemnejši uri, v globoki temi, se obračam v svojo notranjost, v najglobljo jamo, v svoj izvor moči. Izven sebe bom težko našla pomiritev, edino sama sebi lahko dam moč. Moji temni dnevi in nedelovanje so darilo moje ciklične narave. Nihče drug mi ne more pomagati prehoditi te teme, če je ne bom sama. S pomočjo življenja sem se naučila biti sama sebi največja zaveznica – edino tako me vrtinec negative in nizkih vibracij ni posrkal vase. Zavedam se podpore okolice, a včasih se zgodijo situacije, zaradi katerih podvomiš in doživiš lekcijo. In nato se očistiš, ker se poznaš – pogovoril si se s seboj in ponovno se je potrdilo, da nisi odgovoren za obnašanje in ravnanja drugih. Zaupanje sebi in ljubezen do sebe te reši. Težko je, a včasih je potrebno iti skozi lekcijo. Ko si čustva priznaš, jih predihaš in izpustiš, se zgodi katarza. Naredi se prostor za novo, zgodi se preobrat in dobiš ogromno energije. Zaveš se in čutiš, da prihaja nov val preobrazbe, razcvet. Počasi, vendar ga že vonjaš. Ne, ker bi bil večni optimist in ker ne bi bilo zla, temveč zaupaš, da se bo rešilo v tvojo največjo korist.

Zapis, 17. 4. 2020

Ko sem napeta, čustvena, obremenjena, razdražljiva, ko nisem v stiku s seboj, ko bi najbolj potrebovala čas zase, ko je vsega preveč, grem v naravo, v gozd.

Tam se zgodi preobrat – vse negativno odložim in prosim za pozitivno energijo.

Domov pridem spočita, z drugo energijo, boljši človek. Zelena barva in svež kisik obnavljata jetra, kar je res koristno, ker mi je šlo danes in ta teden veliko stvari »na jetra« in »na živce«.

Hvala drevesom z majhnimi zelenimi listki, hvala gozdu, hvala potočku in zeleni travi – tišina, mir in midve.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS