VIRUS IDEJ

Nina Bagon

Vse se zgodi z razlogom

»Življenje je sosledje situacij. Takih, ki so ti namenjene. Takih, ki te spreminjajo. Nekatere te osrečijo, nekatere ožalostijo. Nekatere pa so celo take, da nepredvidljivo obrnejo celotno življenje na glavo. Mogoče boš dvomila, da si jih sposobna obvladati. Morda boš obupana, frustrirana ali razočarana. Toda zapomni si, nič ni nemogoče. Nič ne traja večno. Vse se zgodi z razlogom.«

To so besede, ki sem jih kot otrok večkrat poslušala.

Že od malih nog sem bila zelo zaposlena in aktivna: glasba, šport, krožki, ples in igranje s prijatelji ter sorodniki. Od šolskih let pa do sedanje profesionalne plesne kariere sem vedno vsak trenutek živela s polno paro. Gonila me je sila po izkazovanju in garanju, po tem, da moram to, da moram ono … Seveda sem zaradi tega tudi dokaj uspešna. Res pa je tudi, da s tem, ko vsakodnevno žongliraš s svojimi neštetimi obveznostmi, izgubiš priložnost, da uživaš in razumeš. Razumeš, kaj ti je pomembno, kaj ti poraja smeh na obrazu in v srcu, kaj te resnično pomirja in centrira. Ne rabiš veliko, da vse to dojameš – le trenutek premora.

Odločila sem se, da je ta čas, ki ga doživljamo sedaj, čas premora. Čas prenovitve, centriranja in ozaveščanja. Ni obupa, ni čakanja na boljše trenutke.

To je priložnost, da uživamo v prenovitvi nas samih. Čas, ki nam je bil podarjen za načrtovanje novega začetka. Odločila sem se, da je ta čas neprecenljivo darilo. Čas, da spremenim vse, kar želim izboljšati. Odločila sem se, da je ta čas pravi čas, da začnem biti to, kar sem si vedno želela.

»Vse se zgodi z razlogom« – ta je moj. Želim ti, da bi bil tudi tvoj razlog tega nepredvidljivega in nerazumljivega trenutka.

Nika Bagon

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS