VIRUS IDEJ

Slađana Karanović

VIRUS, KI NAM JE ODPRL OČI

Naenkrat smo se znašli v tako imenovanem znanstveno fantastičnem filmu o smrtonosnem virusu , ki je preplavil svet. Vsi smo postali igralci. Premiera filma se širi po svetu. Gledanost je visoka in zaslužek je ogromen. Mnogim oskar zagotovo ne uide. Režiserji so sicer neznani, vendar so naredili zgodovinsko uspešnico.

Sprva strah, nato sprijaznitev in sedaj končno luč na koncu tunela. Odlična priložnost, ki se je zgodila prvič v civilizaciji in ravno mi smo ta generacija, ki jo je imela priložnost doživeti. Čeprav se zdi, da je z nami konec, temu ni tako. Ljudje imamo zelo močan um, katerega lahko odpremo in se zavedamo svojih lastnih sposobnosti, če to seveda želimo. Zato ne bomo jamrali, kako težko nam je. V življenju imamo vedno izbiro. In naša bo ta, da se dvignemo še močnejši in bolj odprti za nove priložnosti v življenju. Čas, ki ga imamo trenutno na razpolago, lahko izkoristimo na mnogo načinov. Odvrzimo okove vsakdanjega življenja in pojdimo pozitivno naprej skozi lepo življenje, ki nam je bilo dano.

Ovir ni, obstajajo samo v naših glavah, vendar imamo izbiro. Lahko jih premagamo in gremo dalje ali pa obstanemo pred njimi in stojimo na mestu. Vse je odvisno od nas samih. Ne pustimo se okolici, če čutimo, da negativno vpliva na nas. Vedno poslušamo druge, kaj je prav in kaj ne, vendar človek z leti dobi modrosti, skozi izkušnje in videnja, da lahko sam razmišlja, s svojo glavo.

Naj bo sedaj naš natrpan urnik v smislu, kako delati na sebi. Kaj spremeniti na bolje za bolj kvalitetno in zdravo življenje, postanimo krojitelji svoje usode. Kot prvo negativne novice stran, ni jih potrebno jemati tako k srcu, saj so le te večinoma negativne in se zasidrajo v naš um. Več slabih novic prinese strah in ta ovire in tako dalje, živimo v začaranem krogu. Sedaj je čas za utrjevanje vezi z družino. Najdimo svoj notranji mir in ko to dosežemo, ga ohranimo za vedno in za voljo naših življenj, ki so še kako dragocena.
Narava. Le kaj je to? Nekaj samoumevnega. Ne, to je nekaj kar se ne more primerjati z nakupovalnimi središči, mar ne? Sedaj, ko so le ti zaprti, imamo naravo. Hodimo na sprehode, kolesarimo, skratka uživamo na sončku, ob vonju cvetlic in srkamo njeno moč, za katero sicer nikoli nimamo časa.

Živim v zelo lepem zelenem okolju in kar se le da z možem in otrokoma hodimo na sprehode in se tako bolje povezujemo. Spoznali smo že vsako drevo in ptice, so že naše prijateljice. Veliko je hiš, mimo katerih hodimo in v vseh 10 letih mojega bivanja tu, še nisem videla toliko ljudi pred hišo. Venomer so samevale, saj tako je bilo videti na prvi pogled. In sedaj je slika drugačna. Hiše imajo stanovalce. Okolica je urejena in pije se kavica na vrtu.

Več je časa za otroke, ni izgovora da ga nimamo. Pogovarjajmo se z njimi. Presenečeni bomo nad tem, kaj nam imajo povedati. Iz te tako imenovane pandemije ali kakorkoli se ji že reče, ne sledim več, povlecimo pozitivno. Med drugim je v tem času tudi veliko delovnih mest izgubljeno, vendar upanje je.

Slađana Karanović

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS