VIRUS IDEJ

Silva Mlekuž

KROG ŽIVLJENJA

Pri poročilih so povedali, da se bo Slovenija na najboljši možen način potrudila, da bo po izolaciji spet vse tako kot prej in da bomo potem, ko se bo spet smelo v službe in v druge občine, lahko še naprej hodili natanko tja, kamor smo hodili.

Sama pravim ravno nasprotno.

Ne vzemimo tega časa kot čakanje na to, kdaj bo spet kot prej. Vzemimo ta čas kot investicijo v razmišljanje, v kaj bi lahko usmerili našo produktivnost, da nam v druge občine sploh ne bi bilo treba nikoli več iti – RAZEN, če bomo sami tako želeli.

To je duhovno bistvo vseh navideznih omejitev.

Omejeni smo bili prej, ko smo mislilili, da smo odvisni od nekoga tam zunaj, ki nam bo priskrbel delo, da bomo lahko dobili kak evro.

Kot da sami ne bi znali popolnoma nič.

Že v nekaj tednih se je pokazalo, koliko znamo: kruh pečejo že tiste ženske ki prej niso vedele niti kaj je moka; vrtove režejo moški, ki niso znali prijeti v roke lopate, o sodelovanju se pogovarjajo tisti, ki so mislili, da njihove dejavnosti niso združljive … in to je šele začetek!

Poglejmo danes okrog sebe. Kdo je ob nas, od tistih, ki so ostali?

Od tistih, ki tako rekoč NE SMEJO proč od nas, ker so naša družina?

Njih smo si izbrali, pa če nam je to všeč ali ne.

Tisti, ki niso ob nas, so v našem življenju očitno samo en velik ČE. Ker smo mislili, da bomo s tem uredili nekje v prihodnosti.

Ampak prihodnost ni tam nekje. Prihaja dan za dnem. In – dobra novica – to je samo vaja.

Vem, da so nekateri zaposleni še bolj kot pred korono, ampak vsaj tisti, ki nismo, vsaj tisti iščimo rešitve, kako bi bilo ob naslednji omejenosti na lokalno območje lahko drugače.

Kaj lahko že danes naredimo za to, da bomo ob sebi imeli ljudi, s katerimi si v resnici želimo živeti?

Kaj lahko že danes naredimo za to, da bomo skupnost bogatili s tem, kar najbolje znamo?

Da bomo znali sprejemati, ne samo dajati?

Pa včasih dati, ne da bi pričakovali plačilo?

S tem bomo vzpostavlili krog življenja, v katerem bo za vse dovolj prostora.

Krog, ki so ga Indijanci sedem generacij nazaj napovedali za natanko sedem generacij naprej.

Za zdaj. Torej? Kaj še čakamo?

Silva Mlekuž

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS