VIRUS IDEJ

Nataša Šram

Če mislite, da je branje knjige včasih težko, poskusite s pisanjem

Kot predsednica društva sem zaposlena z idejami, načrtovanjem, odgovarjanjem na pošto, pogovori s starši, ob vsem tem pa poskušam še dokončati knjigo z veličastnim naslovom: Starši v svetu staršev. Ko se nam je zgodila koronavirus, sem se v bistvu razveselila, saj je to pomenilo nek premor, počitek. Kako utrujena sem bila, sem ugotovila šele po treh tednih, ko sem se dobro naspala. Spala sem zjutraj malo dlje, pa potem še po zajtrku sem se malo vsedla na kavč, pa po kosilu sva z možem zadremala in zvečer sva ob filmu sva spet zaspala. Do jutra, seveda. Še dobro, da imamo babi in dedija v isti hiši.

Ko sta otroka videla, da sva starša ‘na tipki off’, sta se hitro pobrala dogodivščinam na proti, na vrt, v sladkanje z bananami in jagodami pri njima. Pri kakšni drugi sladkariji sem raje zamižala, saj je babi vedno poskrbela, da je bila pred sladkim juha. Že to, da sta pojedla juho, je bil včasih super uspeh. Te naši otroci so danes preveč razvajeni. Kako so moji kolegi šokirani, ko to povem na glas, pred otrokom. Dodam še: ”Seveda, jaz povem otroku direktno v obraz: ‘Tega ne potrebuješ, tega mi nismo imeli, več časa bi moral biti zunaj, uporabljaj domišljijo, včasih si razvajen veš.” Pa ne gre za prepir z otrokom, daleč od tega. Gre samo za humorno komunikacijo, pospremljeno z nasmehom.

Torej koronca in ves prosti čas med kuhanjem, pripravljanjem malic, pomivanjem posode, pranjem perila, iskanjem perila po hiši, obešanjem perila, čiščenjem, pospravljanjem, … Mogoče zdaj lahko dokončam tisto beljenje? Mogoče sedaj lahko preberem tisto knjigo? Mogoče si lahko z užitkom pogledam film na programu? Ali je nujno, da hodita otroka spat ob 20? Če nam to nikoli ni uspelo, se mi zdi, da nam bo pa zdaj? Haha, smešna ideja.

Ne morem verjeti, da je od Božiča minilo že skoraj pet mesecev in hvaležna sem za trenutke na balkonu in terasi, s knjigo v roki, ki je bila izbrano darilo. Michelle Obama: Moja zgodba. Piši dnevnik, so mi rekli. Piši svoje misli, sem poslušala. To se mi je vedno upiralo. Vendar se me je Michelle dotaknila in mi ubesedila razloge zakaj pisati svoje misli, pomisleke, ideje, težave, uspehe, zanos. Včasih napišem tudi konstruktivno jezo, no pardon, narišem jo. Zadnjič sem tako narisala čudovit ogenj in poudarila črke. ‘Aha, super za naslovnico knjige’, se mi je utrnilo.

Tako, odločila sem se: Če bo ‘koronatime’ še dolgo trajala, bom res kmalu dokončala knjigo. Če pa se bo kmalu končala, jo bom pa malo kasneje. Navdih ostaja in žari.

Nataša Šram

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS