VIRUS IDEJ

Monika Radič

Hvaležnost je pot do obilja

Tako kot ljubezen, tudi hvaležnost vibrira na visokih frekvencah. Ko smo hvaležni, se nam svet prikaže v barvah, okoli sebe pa vidimo vedno več priložnosti za srečo. Ko smo resnično hvaležni, se nam na obrazu nariše rahli nasmešek, po telesu pa čutimo prijetno ščemenje. Bolj ko smo hvaležni, več obilja bomo pritegnili v naše življenje, zato vsak dan poiščimo vsaj 5 stvari, za katere smo hvaležni. Naj ne mine dan, v katerem se vsaj enkrat nismo iskreno zahvalili. Bolj ko bomo temu posvečali pozornost, več priložnosti za hvaležnost bomo sposobni videti. Ko spremenimo naš pogled na življenje, začnemo nanj gledati z drugačnimi očmi. Zdi se, da je vse čarobno, čudežno. In takšno tudi je, le da ga prej nismo bili sposobni videti, na tak način.

Kako pa smo lahko iskreno hvaležni v težkih trenutkih?

Kadar se znajdemo v težki življenjski situaciji, se pogosto zdi, da ni ničesar, za kar bi lahko bili hvaležni. To je povsem normalno, vendar je takrat še toliko bolj pomembno poiskati vsaj eno stvar, za katero smo resnično hvaležni. S tem preusmerimo našo pozornost v bolj pozitivne misli in izstopimo iz okov nizke vibracije. Takrat je dobro, da se zavemo, da se vse v življenju zgodi z nekim namenom in poskusimo na situacijo pogledati širše. Morda se nam slika razjasni in ugotovimo, da to kar se nam je zgodilo, niti ni tako črno, kot je bilo videti na prvi pogled. Če v tistem trenutku tega ne zmoremo in v dani situaciji ne vidimo nič dobrega, pa se spomnimo na vse naše pretekle izkušnje, za katere smo takrat mislili, da so najhujše, kar se nam je zgodilo. Ko je preteklo nekaj časa in so se črni oblaki umaknili, so se ravno te težke preizkušnje izkazale za nekaj najboljšega, kar se nam je v življenju zgodilo.

Ko se v življenju soočamo z izzivom, v katerem trenutno ne vidimo nič svetlega, se torej poskusimo spomniti na to, da je to le še ena od preizkušenj, iz katere se bo nekoč razvilo nekaj lepega. Naj se sliši še tako klišejsko, a po vsakem dežju, vsakič znova posije sonce. Vse v življenju je sestavljeno iz nasprotij: svetloba/tema, dan/noč, težki izzivi/lepi trenutki … V tistem trenutku pomislimo, da se nam bo nekoč razkrila tudi druga plat zgodbe in takrat bomo spoznali, zakaj se je določen izziv moral zgoditi.

Ravno tu lahko najdemo priložnost za hvaležnost. Čeprav morda zdaj še ne vemo, kaj bomo pridobili iz te izkušnje, se zahvalimo vnaprej. Zahvalimo se za to, kar bomo postali iz te izkušnje. Zahvalimo se za to, kar se bomo iz te izkušnje naučili. Zahvalimo se za to, da bo prav ta izkušnja v naše življenje nekoč prinesla največji blagoslov. Zahvalimo se za to, da bo ta izkušnja iz nas napravila boljšega človeka.

Takšni in drugačni izzivi v naše življenje vstopijo z namenom, da nas nečesa naučijo. Če jih sprejmemo in v njih najdemo priložnost za rast, celotno izkušnjo doživimo na povsem drugačen način. Ni pomembno kakšno je naše življenje, pomembno je le, kakšen je naš pogled nanj. Ni pomembno, kaj vse smo prestali, pomembno je le, kako smo se na to odzvali.

Monika Radič

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS