VIRUS IDEJ

Maja Križnar

KONČNO SE JE ZBUDILA …

Čisto navaden dan je bil, popoldne sem preživela s svojim varovančkom. Z malim fantkom sva se igrala zunaj, saj je toplo sonce že kazalo svojo zgodnje-spomladansko moč. S kotičkom očesa sem uzrla sosedo, ki je s knjigo v roki sedla na teraso in uživala v prostem popoldnevu. Videti je bila tako sproščena. Čez mene je ušla misel, da si tudi sama želim takega počitka, a tam ni ostala dolgo, saj sem vedela, da kaj takega še nekaj časa na mojem urniku ne bo mogoče.

In potem nenaden šok, že čez nekaj dni je, kot strela iz jasnega, prišel čas karantene. Nisem ga pričakovala in pred tem nisem niti za trenutek pomislila, da bi bilo možno, da praktično čez noč ostanem brez projektov, ki so bili v tistem trenutku zame v finančnem smislu najbolj pomembni.

Za trenutek me je zvilo, potem je prišla nežna misel, ki me je opomnila, da sem si počitek želela in da ga močno potrebujem. Tej misli nisem več verjela, saj sem morala delati; moji stroški so pač morali biti pokriti…

Vztrajala sem in zatrjevala, da bo za počitek čas kasneje, misel pa me je le nežno spraševala »Kdaj kasneje?« In tako sva se borili, kar nekaj časa… No, borila sem se jaz, misel in situacija, ki sta me pošiljali na počitek, pa sta bili enostavno tam…

Nisem imela izbire, ničesar nisem mogla spremeniti, ničesar nisem mogla ukreniti, vse se je ustavilo. Kar cel svet se je ustavil, človeštvo z njim in ustavila sem se tudi jaz.

Pomagalo je, sprostila sem se… In takrat je v moje življenje vstopil čudovit deček, ki mi je pokazal, kako zelo nemočna sem, ko ne morem nadzorovati ničesar več, pokazal mi je, kako zelo NE zaupam življenju in v meni je sprožil proces, ki je bil še zadnja stopnja mojega 4 letnega življenjskega šolanja v katerem sem se znašla leta 2016 v trenutku, ko so mi prvič propadle čisto vse zunanje okoliščine za katere sem živela takrat.

Pred očmi se mi je odvrtel film dogodkov, ki so me zaznamovali, zavesa je padla iz mojih oči in padle so maske; moje in tuje. Vse okoli mene se je zdelo tako jasno in sebe sem uzrla v drugačni luči. Končno sem dojela, prišla sem do točke, ki bi mi morala biti temelj – zaupanje v življenje, zaupanje v proces in večje zaupanje v ljudi, ki me obdajajo.

Nadzorovala sem tisto, česar nisem mogla, pravzaprav niti nebi smela nadzorovati. Pustila sem, da je strah prevladal in mi tako zaprl možnosti do mojega ravnovesja. Občutila sem ga in mu dovolila biti tam, potem pa je preprosto odšel. Izpustila sem strah in uspelo mi ga je pretvoriti v ljubezen, v ljubezen do sebe, do drugih, do vesolja, v ljubezen do življenja.

Na mojo tortico sem postavila češnjico in to češnjico so mi ves čas kazali otroci. Ta mala bitja, ki so tako čista, radoživa in polna veselja. Moj osnovni koncept dela z otroci je, da jim v sledim v početju, ki ga imajo radi, v katerem se res zabavajo in so lahko to kar so in ko sem čisto enako delovanje dovolila tudi sebi, se je končno zbudila ONA – moja notranja Pisateljica…. Umetnica… Ustvarjalka… Ženska, ki se ne pusti voditi, ki ne mara nadzora, ženska, ki je svobodna… in ko se je zbudila ONA, se je prikazal tudi naslov nove knjige, za katero je čas, da kmalu pride v svet… Bi morda to lahko bila knjiga o svobodi, ki je nastala zaradi ujetosti?

Pustimo se presenetiti – presenetiti ŽIVLJENJU!

Maja Križnar – MičnaCvetlična pisateljica in učiteljica meditacije.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS