VIRUS IDEJ

Emilija Vagaja

Virus idej

»Kot je v vsakem dnevu čas noči, tako je v vsaki krizi seme priložnosti.«

Zakaj sem pozitivna? Ker slišim svoj glas, kako govori: »Kaj vse je preživela vaša babica …« Kot smo se mi navduševali nad našimi babicami in dedki, tako se bodo naši vnuki navduševali nad nami, le razlog morajo imeti. V šoli smo se učili o zgodovini kot o nečem, kar je že bilo, a zgodovina smo mi in dogaja se zdaj. Evolucija in biologija nista nekaj abstraktnega – vplivata na naša življenja in bitja.

ŽIVLJENJE. To ni le beseda. Življenje ni zgolj zato, da bi bilo vse v njem le lepo in srečno. Vse to se bo končalo, ko bomo sebe, drug drugega in Boga prosili za pomilostitev, z novo stopnjo zavesti za naprej. Ko bomo spoznali, da moramo vse, kar bo porušeno, spet zgraditi! Da je vse, kar se bo zgodilo, enostavno dovoljeno in da so sodba, moč in modrost v nas.

To je preizkus krepitve vere – Vera, Upanje in Ljubezen so občutki, ki jih imaš, ko verjameš, da je vse, kar se lahko zgodi, Dobro! Vsi se bojimo nevarnega virusa, ki lahko napade naša pljuča – kaj menite, zakaj? Ker smo zadušili Zemljo, sebe in drug drugega. Zmaguješ tedaj, ko odpreš svoje srce in se odločiš, da se boš boril.

Zdaj se bomo naučili, kaj pomeni skrbeti za svoje najbližje in se boriti za njih, sprejeti odločitev za sebe in druge, tiste strateške, od katerih je zdaj odvisno življenje. Nek pomemben igralec je dejal: »Vsakdo mora v življenju zgraditi vsaj eno hišo.« Menim, da mora vsak v življenju, ne glede na dediščino, SAM zgraditi vsaj eno hišo! Zdaj vidimo, da nič ne pride čez noč.

Ta pandemija ni edina, zato nikar ne mislimo, da smo posebni, prvi ali zadnji v nečem.

Ne zastrupljajmo drugih ljudi s svojimi čustvi – raje si jih zapišimo v zvezek.

Spoštujmo starejše – oni so nas ustvarili, preživeli so vojne in epidemije, ki jih mi nismo. Otrok nima vsak, ampak starše imamo vsi!

Ne jezimo se na tiste, ki hodijo k maši – oni verujejo, da jim bo to prineslo zdravje. Sedaj vemo, koliko stvari upravljajo možgani. »Misel je moč, pomagajte drugemu tako, da mu želite dobro.«

Ne jezimo se na oblast, ker zdaj odloča.

Ne brigajmo se za zarote, ker nanje ne moremo vplivati.

Občudujmo svoje priložnosti – da vse, kar je bilo še včeraj težko in čudno, danes sprejmemo kot normalno in iz tega naredimo dobro!

Če smo na Zemlji, ki se brez prestanka vrti, vedimo, da je vsak konec nov začetek!

Če smo radovedni, berimo znanstvene članke, glejmo le v smeri resnice in prekrasnih slik delfinov v Benetkah!

Bodimo socialno inteligentni in solidarni – zato najprej ostanimo VSI doma. Na koncu bomo doživeli ta prekrasen in veličasten občutek – RAZUMEVANJE. Iz njega se rodita empatija in altruizem.

Prepričana sem, da bomo ob prvi pozitivni novici in koraku k Svobodi vsi, kljub vsem preteklim težavam, dvignili glave v Nebesa in z globokim vzdihom in blagim nasmehom dejali: »Tuttavia… La vita è bella!”

Počakajte sončnice in ostanite verni Soncu – to je zgolj majhen valj!

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS