VIRUS IDEJ

Manica Hartman

25. marca sem prejela mail, v katerem je vse predsednice Klubov poslovne odličnosti Slovenije nagovorila naša zvezna predsednica Suzi Asfour in prosila, da naredimo »eno nalogo«, saj se zaradi nastalih razmer članice ne bomo videle vse do jeseni.

»Nič zahtevnega in težkega, posvetile ji boste le nekaj vaše pozornosti. Vsaka naj vzame list papirja in nanj napiše vse članice UO Zveze, k vsakemu imenu pa zapiše pridevnik, lastnost, karakteristiko ali karkoli lepega, kar vidi pred seboj, ko pomisli na to osebo.«

Odzvala se nas je večina in nastale so čudovite misli, s katerimi smo si druga drugi v teh težkih trenutkih ne le polepšale dan, ampak predvsem uvidele, da tudi v teh dneh mislimo druga na drugo.

Ker je Suzi naša velika vzornica, prijateljica, motivatorka, moderatorka in še kaj več ter si zase in zanjo želim, da bo enkrat vse svoje čudovite zapise, misli, s katerimi nas vedno znova navdihuje in poboža, morda zbrala tudi v knjižni obliki, najprej podajam besede, s katero smo opisale njo, in zatem še nekaj drugih.

Suzine besede navdiha: »Smo v zelo nepredvidljivem času, ko nas lahko strah, nemoč in socialna odtujenost posrkajo v temno spiralo, v kateri začnemo dvomiti vase, izgubljati zaupanje in vero v dobro. Želela sem, da vsaj za trenutek odvrnete pogled iz zunanjega v notranji svet. Da pogledate vase in druga v drugo ter z nekaj besedami izrazite tisto posebno čarobnost, ki jo vidite v drugi. Nismo samo stanovske kolegice, prijateljice, uslužbenke, mame, žene, sestre, hčerke … Ne, v prvi vrsti smo ženske. Vsaka edinstvena, enkratna, neponovljiva. Vsaka v sebi nosi svojo lastno čarobnost, svetlobo, s katero spreminja svet na bolje. Vedno in povsod. Biti ugledana v svoji edinstvenosti je najmočnejši talisman. Čeravno smo v osami, nismo same. Krogi žensk pletejo nevidno mrežo ljubezni, ki nas nosi, ko smo šibke, in ki z nami poje, ko smo močne … Naj vas talismani spremljajo na vseh vaših poteh in v vseh vaših vlogah, danes, jutri, vedno … In ko ste oblikovale talismane druga drugi, ste ga tudi meni. Srčna hvala.«

Suzin talisman: mali sonček z velikim srcem, nasmejana, odkrita, srčna, samostojna, energična, pogumna, odločna, povezovalna, pravična, vztrajna, marljiva, potrpežljiva, vsestranska, izjemna govornica, samozavestna, sledi svojemu srcu, navdihujoča, najboljša, nadstandardna, čutna, duhovna, mogočna, boginja.

Sonjin talisman: srčna, topla, prijazna, vesela, srečna, nasmejana, zgovorna, dobrovoljna, družabna in zabavna, odločna in pogumna, sonček, vedno poskrbi za čtivo, ima humor brez primere in uf, je »dobra«.

Karin talisman: dobrovoljka, ki bi rada vsem ugodila, dobra duša, prijazna, topla, nasmejana, srčna in sončna, družabna, komunikativna, zgovorna, pokončna, samozavestna in močna.

Vesnin talisman: »femme fatale« naše zveze, naš sonček, zelo srčna, topla, igriva in iskriva, sončna in nasmejana, svetovalna, delovna, marljiva, odločna, vsestranska in ambiciozna, samozavestna in energična, pozitivno naravnana, romantična duša in vedno urejena »v nulo«.

Mojčin talisman: topla, srčna, prijazna, zgovorna, nasmejana, samozavestna, odkrita, vesela, simpatična, vedno urejena, zavedaš se dragocenosti življenja in poznaš njegove skrivnosti.

Mateja svojega talismana ni delila z nami, se je pa nanj odzvala z zahvalo: »Drage vse, hvala za to darilo. Nekajkrat sem prebrala svoj talisman, se poslednjič počasi ustavila pri vsaki besedi in se zamislila. Res me poznate še bolj, kot se sama, saj ste pri meni opazile tisto, kar sama nisem znala ali hotela videti. Hvala, tu gradim naprej. Objem, Mateja.«

Tudi Petrinega talismana nimam, a zgovorna je tudi njena zahvala: »Nimam besed, zato si TI, SUZI, naša luč in naša predsednica. In dokler sem obkrožena s takimi ljudmi, me ni strah. HVALA, ker si. P.S.: Zelo mi je všeč moj talisman, gre na posebno mesto v moj dom. Hvala vsem, ki ste ga oblikovale. Hvala, ker ste. Rada vas imam

Moj talisman: srčna in vedno prijazna, vsestranska in ustrežljiva, preprosta in radostna, igriva in iskrena, nežna in mila, nasmejana in pozitivno naravnana, dobrodušna in umirjena, ubrana govorka.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS