VIRUS IDEJ

Petrischa Robnik

Ko sem se danes s svojo psičko sprehajala po gozdu, sem srečala dve mladi družini. Pravzaprav tri. Medtem ko sem uživala lepote narave v svojih prostih dneh, sem ugotovila, da v teh dneh sploh nisem zasledila, da bi bili ljudje prestrašeni ali panični, slabe volje, da bi se prepirali ali da bi se jim kje zalomilo … Pravzaprav srečujem pare, družine, posameznike, ki so vedno dobre volje in imajo nasmeh na obrazu. Slišim same lepe zgodbe. Redko je drugače. Zakaj? Ker vibriram drugače. Ker živim v drugi realnosti kot ostali, ker je moj fokus na meni in na mojem dobrem počutju. Ker sem leta in leta vlagala vase v smislu osebne in duhovne rasti. Ker znam vedno bolj dopuščati. Ker … Rezultati se vidijo sedaj in vedno takrat, ko situacija ni rožnata. Takrat se vedno vidijo sadovi našega dela. In na to sem danes res ponosna. In zato danes čutim moč. In zato danes nisem prestrašena. In zato lahko vedno bolj živim v trenutku. In zato se lažje odzivam in prilagajam zunanjim in neželenim situacijam. In zato sem zdrava. In zato …

Na začetku situacije, ki je zajela cel svet, sem že samo zato, ker sem zdravstvena delavka, malo bolj sledila širjenju te nadloge in opazila strah in kaotičnost med ljudmi. Informacije, ki sem jih imela na voljo, so bile različne. Od totalne lahkomiselnosti do na drugi strani spet pretirane prestrašenosti. Ustvarila sem si svoje mnenje in zapustila ta medijski svet, to kaotičnost in pretiran strah. Ne berem več novic, ne želim se pogovarjati o tem, kadar zadeva slučajno zaide v smeri strahu in zaskrbljenosti. Kljub vsemu imamo na spletu in v ostalih medijih dovolj informacij, da se lahko odločimo, kako se bomo počutili in jaz sem se odločila, da se bom počutila dobro. In neverjetno … (zame verjetno), negativizem in strah me obidejo. Verjamem, da v svoji realnosti ravno zaradi svoje naravnanosti živim mirno življenje.

Verjamem in priča sem temu, da je teh 14 dni in več marsikomu olajšalo in polepšalo življenje. V bistvu je to neke vrste mini dopust, ko so si ljudje odpočili, se posvetili družini, delali na sebi … Seveda je lahko tudi obratno in pri marsikomu je lahko ta čas prinesel le osamljenost, žalost in nestabilno finančno prihodnost. Težko je takrat, v dani situaciji, biti hvaležen in iskati dobro v slabem, ampak to ne pomeni, da to ni mogoče. Ravno to so trenutki, ko se moraš prisiliti v iskanje dobrega in pozitivnega. To so trenutki, ko je na mestu preseganje samega sebe, trenutek, ko življenje vzameš v svoje roke … Ko si rečeš: »Želim živeti! Želim živeti dobro! Želim živeti svobodno!  Želim doživljati lepote tega sveta! In če v tem trenutku ne vidim druge rešitve, imam lahko vsaj nadzor nad sabo in se  dobro počutim.« Rešitve bodo pričele prihajati same. Ne čez noč, vendar »mic po mic«! Navsezadnje je dobro počutje najboljša naložba v prihodnost.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS