Prvo leto mama

ANA ROZMAN

Pred vami je resnična knjiga o prvem letu materinstva. Je čudovito darilo za bodoče mamice. 

Avtorica je v njej popisala veliko lepih trenutkov, ki jih doživi novopečena mati, pa tudi tiste težke in temne, ki pogosto ostanejo zamolčani. Biti mama je hkrati lepo in zahtevno. Mama se včasih počuti, kot da lebdi na krilih svoje materinske ljubezni in da zmore vse, včasih pa pade globoko v najtemnejše dele svoje psihe, iz katerih le stežka najde pot nazaj. Kako si lahko pomaga, da ohrani sebe in obenem ljubi svojega otroka – tudi o tem govori ta knjiga.

“Z Nikom sem šla prvič ven deset dni po porodu. Dala sem ga v lupinico in ga odnesla na klop ob Ljubljanico. Bil je lep spomladanski dan. Z Markom sva sedela v tišini, Nik je ravno zadremal. Vrbe so se nežno zibale v vetru. Nedaleč stran je neki moški racam v reko metal kruh. Vse je bilo nekako isto kot prej. Pa vendar za naju popolnoma drugače.”

Naročilo knjige
Prvo leto mama ana rozman
  • Število strani: 88
  • Prva izdaja: april 2019
  • Format: 15,5 x 21,5 cm
  • Vezava: Mehka vezava z zavihki

POVEDALI STE

Mnenja bralcev

Čudovit prikaz sodobne ženske, ki si na poti do materinstva skozi vrtinec neznanega in pod pritiski družbe želi obdržati stik s sabo. Ana opisuje vse nas, nežno, lepo, osebno. In sporoča: Nisi sama! Priporočam.

Anja Oman, avtorica bloga Mamina maza

Še vedno ima rada jogo, rada pleše, piše, še vedno jo osrečuje narava, polni kultura, še vedno ima sončne in senčne plati – le da je zdaj še mati. Brati Anino knjigo je, kot bi poslušal dragoceno pripoved prijateljice, ki je o svojih izkušnjah pripravljena govoriti odprto, s človeško toplino in veliko mero življenjske modrosti.

Tina Košir, publicistka in učiteljica joge

Ana o svojem prvem letu materinstva piše iskreno, rahločutno in ganljivo. Z ljubeznijo do življenja te posrka v globine svojega srca ter popelje na potovanje ženske, ki odkriva, kako je biti mati. Verjamem, da je lahko njena zgodba v oporo in pomoč tudi drugim mamicam, ki prav tako odkrivajo svoje materinstvo.

Alenka Lanz, zakonska in družinska terapevtka

Prelistajte knjigo PRVO LETO MAMA

Kdo je Ana Rozman?

ana rozman prvo leto mama

Sem novinarka in učiteljica Shakti dance-a (Joge plesa). Zaposlena sem na Radiu Slovenija, v uredništvu za kulturo. To delo me zelo veseli, saj sem v vsakodnevnem stiku s pisatelji, ilustratorji, igralci in se z njimi pogovarjam o njihovem delu. Vedno me je navdihovalo to, kako umetnik ustvari nekaj iz nič. Iz njegove globine pride nekaj izjemnega, nekaj kar navdihuje druge in jim vrača vero v lepoto, v dobro. Tako vidim umetnost. Nekaj, kar nas vrača v stik s sabo, kar nas odpira za presežno. Zato imam res rada svoje delo.

Moja velika ljubezen sta tudi joga in ples in z velikim navdušenjem poučujem prakso poimenovano Shakti dance (Joga plesa).

Sicer pa sedaj tudi že mamica :)

Več o Ani si preberite TUKAJ.